Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024 07:53

Τραγούδια από όλο τον κόσμο και χορευτικές εκπλήξεις στη συναυλία από το «Μελίφωνο» στο Μέγαρο Χορού

 

Συναυλία με τίτλο «Ο Χαρταετός του Φεγγαριού» θα παρουσιάσει αύριο στις 9 μ.μ. το Φωνητικό Σύνολο “Μελίφωνο” του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης έκανε λόγο για μια καθαρά γυναικεία υπόθεση σχετικά με τη συναυλία, λόγω της μέρας αλλά και του συνόλου που απαρτίζεται από γυναίκες. Ο ίδιος, δήλωσε περήφανος για το “Μελίφωνο”, τονίζοντας πως δεν υπήρξε ποτέ στην Καλαμάτα χορωδία τόσο υψηλού επιπέδου, καθώς διακρίνεται σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχοντας παράλληλα σημαντικές συνεργασίες όπως με το Φεστιβάλ Αθηνών. Ο κ. Γυφτάκης, ενημέρωσε ακόμα πως το Σύνολο θα παρουσιάσει ένα έργο που έχει γράψει ο ίδιος για το “Μελίφωνο”, κάνοντας κάλεσμα στο κοινό της πόλης να απολαύσει μια υπέροχη και διασκεδαστική όπως την χαρακτήρισε παράσταση. «Η συναυλία επιτελεί και ένα ακόμα σκοπό, καθώς θα συλλεχθούν χρήματα προκειμένου να συμμετάσχει το “Μελίφωνο” σε τρεις εκδηλώσεις εξωστρέφειας» ενημέρωσε. Το ιδρυτικό μέλος του Φωνητικού Συνόλου “Μελίφωνο” Βίκυ Βασιλειάδη πρόσθεσε πως θα ακουστούν τραγούδια από όλο τον κόσμο, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και χορευτικές εκπλήξεις. Η ίδια, πληροφόρησε πως η οικονομική ενίσχυση μέσω της συναυλίας αφορά τη συμμετοχή του Συνόλου στην επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο, τη σύμπραξη με το Δήμο Καλαμαριάς στον Αγιο Διονύσιο της Αθήνας τον Μάιο και τη σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου στην Κρήτη το Φθινόπωρο.

Νέες κατηγορίες στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών

Σε ερώτηση της "Ε" για το αν το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας θα προηγηθεί του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας το οποίο θα λάβει χώρα από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου, ο Στάθης Γυφτάκης, διευκρίνισε πως βρίσκεται υπό συζήτηση το ενδεχόμενο να γίνει επίσης τον Οκτώβριο του 2024 και όχι το Μάιο όπως έγινε το 2023, προσθέτοντας πως στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών που συνδιοργανώνεται με την Interkultur, θα προστεθούν δύο ακόμα κατηγορίες, μια με συντελεστές άνω των 55 ετών, και μια ακόμα με ποπ, ροκ και τζαζ. Ο ίδιος, απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις Καλαματιανές Χορωδίες να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό, υπενθυμίζοντας πως δεν είναι απαραίτητο να ενταχθούν στο διαγωνιστικό μέρος αλλά μόνο στα κοντσέρτα φιλίας.

Τ.Αν.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συμμετέχουν: Διεύθυνση Χορωδίας: Αθανασία Κυριακίδου. Πιάνο: Μαρία Παπαπετροπούλου. Φλάουτο με ράμφος: Γιώργος Παυλάκος. Απαγγελία: Μαρία Κρασοπούλου. Βοηθός Μαέστρου: Κατερίνα Παλαιολόγου. Μουσική εκμάθηση: Τώνια Δικαίου. Κείμενα: Βασιλική Μουλουχάκου. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10 ευρώ. 5 ευρώ: 12- 18 ετών, φοιτητές, πολύτεκνοι, άνω των 65 ετών. Δωρεάν: Άνεργοι, παιδιά έως 12 ετών και μαθητές του Ωδείου. Τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων: 6951848757 (Εως την Παρασκευή 10 π.μ. – 1 μ.μ. και 5 μ.μ. – 8 μ.μ.).