Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 13:30

Εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Δήμο Μεσσήνης

Εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Δήμο Μεσσήνης

Φωτογραφία αρχείου

Mε την επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο ταφής του ήρωα οπλαρχηγού Δημήτρη Παπατσώνη στην Εύα ξεκινούν το Σάββατο 23/3 οι εκδηλώσεις στο Δήμο Μεσσήνης για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Από τον Δήμο ανακοινώθηκαν οι προγραμματισμένες εορταστικές - επετειακές εκδηλώσεις ανά Κοινότητα, περιλαμβάνοντας φωταγώγηση για πόλεις και χωριά από τις 24 έως τις 25 Μαρτίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΑΣ

-23η Μαρτίου στη 1.30 μ.μ. Τελετή στο χώρο ταφής των Παπατσωναίων, στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου Εύας. Συμμετοχή Αντιπροσωπείας νέων της Εύας με αρχηγό τον «Παπατσώνη» στην αναπαράσταση της Απελευθέρωσης της Καλαμάτας.
-24η Μαρτίου στις 3.30 μ.μ. Εκκίνηση της Ιερής Εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών προς τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας. Εσπερινός.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

-25η Μαρτίου στις 10 π.μ Δοξολογία. Χαιρετισμός Δημάρχου - Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης Χρήστο Δημόπουλο. 10.20 π.μ Επιμνημόσυνη Δέηση για τον Επίσκοπο Ανδρούσης & Μεσσήνης, Ιωσήφ. 10.35 π.μ. Συγκέντρωση όλων στην κεντρική πλατεία και τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης στο Ηρώο. 11 π.μ. Παρέλαση των μαθητών, των μαθητριών και των Συλλόγων της Δ.Κ. Μεσσήνης στην οδό Πολυτεχνείου παρουσία των Αρχών. 11.30 π.μ. Εθνικοί χοροί στην Κεντρική Πλατεία από το τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών του Δήμου Μεσσήνης (Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος) και τμήματα των συλλόγων «Οι Φίλοι της Μεσσήνης» και «Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσσήνης».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ

-25η Μαρτίου στις 10 π.μ. Δοξολογία. 10.30 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στην Κεντρική Πλατεία. Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από την Καθηγήτρια του Λυκείου Ανδρούσας, Σταυρούλα Παπαβασιλείου. Τελετάρχης ορίζεται η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, Ελένη Χανιά. Τον Δήμαρχο θα εκπροσωπήσει ο Αντιδήμαρχος, Χαράλαμπος Μακρής.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ

-25η Μαρτίου στις 9:30 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου. 10 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων. 10.15 π.μ. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, από τον Διευθυντή του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Αριστομένη, Γρηγόρη Τσώνη. 10.20 π.μ. Απαγγελία του «Θούριου» από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αριστομένη. Δρώμενο από τους μαθητές του Λυκείου Αριστομένη. Απαγγελία ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Αριστομένη. 10.35 π.μ. Παραδοσιακοί χοροί από μαθητές Σχολείων του Αριστομένη. 11 π.μ. Μαθητική παρέλαση. Τελετάρχες ορίζονται η Βασιλική Λιβανίου μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου & η Ολυμπία Αθανασοπούλου μαθήτρια της Β’ Λυκείου. Τον Δήμαρχο θα εκπροσωπήσει ο Δημοτικός Σύμβουλος Αναστάσιος Παυλόπουλος.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΛΥΡΑΣ

-25η Μαρτίου στις 10 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων, μετά το πέρας της δοξολογίας. Μαθητική παρέλαση. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, στην πλατεία Δημοτικής Κοινότητας Βαλύρας από τον Εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας, Αντώνιο Τσαμπούκο. Απαγγελία ποιημάτων, θεατρικό δρώμενο, τραγούδια και χοροί από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας, στην πλατεία. Τελετάρχης ορίζεται ο Βασίλειος Καράμπελας, Εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας. Τον Δήμαρχο θα εκπροσωπήσει ο Αντιδήμαρχος, Δημήτριος Αθανασακόπουλος.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΑΣ

-25η Μαρτίου 10 π.μ. Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων. 10.20 π.μ. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Εύας, Νικόλαο Πελεκάση. Απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Εύας. 10.30 π.μ. Παρέλαση μαθητών Δημοτικού Σχολείου Εύας. Τελετάρχης ορίζεται η Αγγελική Σπηλιώτη, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Εύας. Τον Δήμαρχο θα εκπροσωπήσει ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεωνίδας Χριστοφιλόπουλος.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΟΓΓΑ

-25η Μαρτίου 9.45 π.μ. Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικόλαου. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Εκπαιδευτικό του Νηπιαγωγείου Λογγάς, Ακριβή Κομεσσαρίου. Απαγγελία ποιημάτων από μαθητές των σχολείων. Παρέλαση μαθητών. Τελετάρχης ορίζεται ο Αντώνιος Φειδάς, Διευθυντής του Γυμνασίου Λογγάς. Τον Δήμαρχο θα εκπροσωπήσει ο Δημοτικός Σύμβουλος, Νικόλαος Φύκιρης.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

-25η Μαρτίου 10 π.μ. Δοξολογία. 10.30 π.μ. Συγκέντρωση στο μνημείο ηρώων. Επιμνημόσυνη δέηση. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Καθηγήτρια Γυμνασίου Πεταλιδίου, Μαρία Τζιφή. Απαγγελίες ποιημάτων. 11 π.μ. Παρέλαση μαθητών και τμήματος του Συλλόγου Γυναικών Πεταλιδίου. 11.30 π.μ. Χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Πεταλιδίου. Τελετάρχης ορίζεται ο Ιωάννης Κατσάς, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Τον Δήμαρχο θα εκπροσωπήσει ο Αντιδήμαρχος, Δημήτριος Γαλιάτσος.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ

-25η Μαρτίου 9.30 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. 9:50 π.μ. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Τρικόρφου, Νίκη Μπουρίκα. 10 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων. 10.30 π.μ. Παρέλαση από τους μαθητές του Δημοτικού. Τελετάρχης ορίζεται η Νίκη Μπουρίκα, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Τρικόρφου. Τον Δήμαρχο θα εκπροσωπήσει ο Δημοτικός Σύμβουλος, Νικόλαος Πουλόπουλος.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΑΤΖΗ

-25η Μαρτίου 10 π.μ. Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου. Τελετάρχης ορίζεται ο Ιωάννης Σταυρόπουλος, Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Χατζή. Τον Δήμαρχο θα εκπροσωπήσει ο Δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλειος Γεωργακλής.