Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 07:53

Ρεσιτάλ πιάνου με την Αλεξάνδρα Κομνηνού

 

Εναν νέο κύκλο εκδηλώσεων με ένα ρεσιτάλ πιάνου ξεκινά ο Σύλλογος Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του και των συνεργασιών του.

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου στις 9 μ.μ. η πιανίστα και καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας Αλεξάνδρα Κομνηνού θα πραγματοποιήσει στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής μια ξεχωριστή συναυλία γεμάτη συναισθήματα, μια ημέρα πριν παρουσιάσει το ίδιο πρόγραμμα στην αίθουσα του σπουδαίου Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός” στην Αθήνα. Η είσοδος θα πραγματοποιηθεί με αριθμημένα εισιτήρια (8 ευρώ ενιαίο και 5 ευρώ μειωμένο, μαθητές & άνεργοι). Προπώληση εισιτηρίων γίνεται από Δευτέρα – Παρασκευή (10 π.μ.-2 μ.μ.) στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας. Για κρατήσεις καλέστε στο 6955933407.

Λίγα λόγια για το ρεσιτάλ από την ίδια την μουσικό:

Αυτή η βραδιά ξεκινάει με τον σπαραγμό και τελειώνει με τις αναμνήσεις που αδελφώνουν το χαμόγελο με το δάκρυ. Στο δρόμο του πάθους αναμετράται ο πόνος με την καρτερία, η ελπίδα με την ματαιότητα. Το τέλος είναι γνωστό απ’ την αρχή. Μα ακόμα κι αν γνωρίζουμε και οι δυο μας που καταλήγει αυτή η ιστορία, κάτσε 'δω να την ακούσεις, δεν πειράζει. Πώς είναι άραγε να γράφεις τη μουσική της δικής σου εκείνης ύστατης ώρας; Όσο κι αν γαληνεύει η ψυχή στην ανοιξιάτικη βροχή, ο θάνατος παραμονεύει πάντα στις σκιές. Και η οργή Θεού του ανθρώπου γίνεται οργή. Την οργή κείνη που γεννά η αδικία και η σκληρότητα της αναπόδραστής μας μοίρας. Και όχι μόνο του άλλου κόσμου εκείνου, μα και τούτου. Η ψυχή μου όμως αναθαρρεί και είμαι σίγουρη πως κάποτε γαληνεύει και 'σένα η καρδιά σου. Και τότε, στις θύμησές μας, από το σκοτάδι δραπετεύουνε στο φως κόσμοι ολάκεροι, σε κάθε μία σκέψη.