Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 18:49

Εκδήλωση για τον εκφοβισμό των παιδιών

 

Εκδήλωση στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας για τον εκφοβισμό στον φυσικό και διαδικτυακό χώρο έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, με ομιλήτρια την Αγγελική Μαλαπέτσα, κοινωνική λειτουργό του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν μαθητές της Β' τάξης του σχολείου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του 1ου Γυμνασίου “η κ. Μαλαπέτσα στην ομιλία της τόνισε τη σημασία της αντιμετώπισης του εκφοβισμού και της προστασίας των παιδιών σε κάθε περιβάλλον, είτε αυτό είναι η σχολική αυλή είτε το διαδίκτυο. Μέσα από βίντεο, από πραγματικά παραδείγματα και διάλογο με τους μαθητές, ενθάρρυνε την ανοιχτή συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων. Η παρουσίαση περιελάμβανε επίσης πρακτικές συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίζουν οι μαθητές τον εκφοβισμό, πώς να αναγνωρίζουν τα σημάδια του και πώς να ζητούν βοήθεια από τους ενήλικες”.

Η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Σταματοπούλου ανέφερε σχετικά με την υλοποίηση του οράματός τους για “Ένα σχολείο κατά της Βίας!”: “Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ευαισθητοποίηση των μαθητών μας για τον εκφοβισμό και την προώθηση μιας ασφαλούς και φιλικής ατμόσφαιρας στο σχολείο και το διαδίκτυο. Βασική αρχή του σχολείου μας είναι η μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή βίας και θα προβούμε σε όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των μαθητών και την εξασφάλιση της ασφάλειας και της προστασίας τους. Ως σχολείο δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη και προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε μέσο και κάθε ευκαιρία προς αυτήν την κατεύθυνση. Θέλουμε το όνομα του σχολείου μας, το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, να ταυτιστεί με τον αγώνα κατά της βίας, να δημιουργήσουμε καλές πρακτικές και να τις μοιραστούμε με τα άλλα σχολεία”.