Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 19:47

Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Νίκου Δημογκότση

 

Η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Νίκου Δημογκότση «Φωταύγεια» θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στις 8 μ.μ. στην Κυπαρισσία, στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος».

Τα ποιήματα της συλλογής «Φωταύγεια» είναι αφιερωμένα στην ιερή θηλυκή ενέργεια σαν έρωτας, αγάπη, δημιουργία, δικαιοσύνη, επανάσταση. Είναι ένας ύμνος στη γυναικεία φύση. Ο ποιητής νιώθει χρέος του να αναδείξει όλες τις πλευρές της γυναικείας ύπαρξης τοποθετώντας την στο βάθρο που της αξίζει.

Ο Νίκος Δημογκότσης κατάγεται από τον Καρτελά Κυπαρισσίας, όπου και τελείωσε το λύκειο. Μετά από 42 χρόνια ζωής στην Αθήνα γύρισε στα πάτρια εδάφη το 2015, όπου ζει έως σήμερα σε ένα μικρό σπιτάκι ανάμεσα στα λιόδεντρα, με τους ήχους της θάλασσας να τον συντροφεύουν και τον καρτελιώτικο άνεμο να του ψιθυρίζει στίχους. Η «Φωταύγεια» είναι η πέμπτη ποιητική συλλογή του. Ο ποιητής εμπνέεται από τον άνθρωπο αγγίζοντας τις ψυχές με μία ιδιαίτερη φωτεινή ευαισθησία.

Ανάλυση του βιβλίου θα κάνει η φιλόλογος Δέσποινα Θεοδοσάκη. Ποιήματα θα απαγγείλει η φιλόλογος Χριστίνα Ρεκούμη. Θα ακουστούν τραγούδια από τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, που μελοποίησαν ο Σπύρος Σαμοΐλης, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και ο Κωνσταντίνος Μαργώνης. Την εκδήλωση συντονίζει ο Αριστείδης Γκουλής δάσκαλος.

Την επιμέλεια της έκδοσης έχει η Ακριβή Μεριδιώτη, το εξώφυλλο φιλοτέχνησε η ζωγράφος Isabelle Bachmann, ενώ η εκτύπωση έγινε από τις εκδόσεις «Φλοίσβος».