Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 18:03

Εκδήλωση για την αειφορία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χρήστου Λαμπρόπουλου, την Πέμπτη 16 Μαΐου, στην Τρίπολη.

Ο ρόλος των ενεργειακών κοινοτήτων, του αγροδιατροφικού τομέα καθώς και της κυκλικής οικονομίας, ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργανώθηκε από το Europe Direct, Εθνικό Συντονιστή για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα για την Ελλάδα – INZEB και το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ».

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή και στα ακραία φαινόμενα με τα οποία έχει έρθει αντιμέτωπη η περιφέρειά μας, αλλά και στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.

«Οι πυρκαγιές του 2021, μαζί με τα ακραία φαινόμενα που βιώσαμε και ο συνδυασμός με την δημογραφική γήρανση και τη μείωση του πληθυσμού της Περιφέρειας είναι θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα διότι ο χρόνος δεν κυλάει υπέρ μας.

Ο αγροδιατροφικός τομέας στην Πελοπόννησο έχει μία σειρά συγκριτικών πλεονεκτημάτων και μία ανάγκη σύγχρονων και βιώσιμων μεθόδων καλλιέργειας.

Επίσης η Περιφέρειά μας, επηρεάζεται άμεσα από την απολιγνιτοποίηση και με τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας εργαζόμαστε για την αντιμετώπιση των συνεπειών αλλά και για να βρεθούμε ένα βήμα εμπρός προς όφελος του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων.

Η αειφορία δεν είναι μόνο μια επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία των κοινοτήτων μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.