Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 16:34

Εγκαινιάστηκε η 67η Εκθεση Εικαστικών Τεχνών του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση φιλότεχνων, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Σπύρος Σώκαρης» του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης, τα εγκαίνια της 67ης Εκθεσης Εικαστικών Τεχνών Καλλιτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας, που διοργανώνει ο Φυσιολατρικός Σύνδεσμός Πατρών.
Στην βραδιά των εγκαινίων παρέστησαν ανάμεσα στους άλλους ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, ο βουλευτής Αχαΐας και υπ. Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων, Αλέξης Σκαρμέας.
Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως και τις 14 Νοεμβρίου, συμμετέχουν 22  ζωγράφοι και εικαστικοί δημιουργοί από Πάτρα, Πελοπόννησο, Ιόνια Νησιά και Αιτωλοακαρνανία.
Την κήρυξη των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Φυσιολατρικού Σπύρος Κλωναράκης, ενώ κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Παναγιώτης Ρηγόπουλος στάθηκε στην συμπλήρωση 60 ετών ζωής του Φυσιολατρικού, που όπως σημείωσε «αποτελεί αφετηρία για ακόμα σημαντικότερες και πληθωρικές παρεμβάσεις στην πολιτιστική, κοινωνική και φυσιολατρική ζωή της περιοχής».
Για να προσθέσει: 
«Στην εποχή της παρακμής, της ευτέλειας και των κακέμφατων συνθημάτων, ο Φυσιολατρικός Σύνδεσμος Πατρών αντιτάσσει έργο πνοής. Δεν συμπορεύεται, ούτε βολεύεται με την ένδεια και την μικρόνοια που διακρίνει τους διάφορους ολετήρες της ελληνικής κοινωνίας.
Ακολουθεί απαρέγκλιτα το όραμα των Πατριαρχών του Συνδέσμου, προασπίζοντας σθεναρά την φιλοσοφία τους και τα αγνά ιδανικά τους.
Με ανθρώπους επίσης άξιους, ρέκτες και ακάματους, που προσφέρουν είτε μέσα από τα εκάστοτε Δ.Σ. είτε μέσα από την έπαλξη του απλού μέλους».
Η έκθεση θα παραμένει ανοικτή καθημερινά, με ελεύθερη είσοδο για τους φιλότεχνους, κατά τις ώρες: 10.00-13.00 και 18.00-21.00.