Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 22:59

Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας: Πάνω από 40 συμμετοχές στον διαγωνισμό

 

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας κλείνει τις δράσεις του με τον Διαγωνισμό κιθάρας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Διαγωνισμός ο οποίος χωρίζεται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες θα λάβει χώρα στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Τα τελευταία χρόνια αυτή η διαδικασία έχει αναδείξει πλήθος ταλαντούχων νέων κιθαριστών που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. «Φέτος, έχουμε πάνω από 40 διαγωνιζόμενους και για πρώτη φορά συμμετοχές εκτός συνόρων» τονίζεται από τους διοργανωτές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-Παιδική Κατηγορία: Σάββατο 8 Ιουλίου στις 3 μ.μ..

-Εφηβική Κατηγορία: Σάββατο 8 Ιουλίου στις 5 μ.μ..

-Κατηγορία χωρίς όριο ηλικίας: Κυριακή 9 Ιουλίου στις 2 μ.μ.

-Τελετή Λήξης-Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων, επαίνων και βραβείων: Κυριακή 9 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. (η ακριβής ώρα προσδιορίζεται από την εξέλιξη του Διαγωνισμού).

ΒΡΑΒΕΙΑ

-Ως Α΄ Βραβείο στην Παιδική Κατηγορία θα δοθεί μία κιθάρα του ευρωπαϊκού οίκου HORA (μοντέλο Granada) μαζί με ξύλινη βάση και σκληρή θήκη συνολικής αξίας 335 ευρώ, προσφορά του e–shop μουσικών οργάνων και υλικών οργανοποιίας sintono.

-Σε όλες τις κατηγορίες θα δοθούν Β΄ (120 ευρώ δωροεπιταγή) και Γ΄ (80 ευρώ δωροεπιταγή) βραβεία, τα οποία αποτελούν προσφορά του Συλλόγου «Τέρψις» (Σύλλογος Γονέων και Φίλων των Σπουδαστών των Σχολών της Φάρις) καθώς και Έπαινοι.

-Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν δώρο χειροποίητες χορδές από την Κωνσταντινούπολη του οργανοποιού Γιώργου Μαρινάκη.

Πρόεδρος της Επιτροπής του Διαγωνισμού θα είναι ο διεθνούς φήμης σολίστ κιθάρας Κώστας Κοτσιώλης. Τα μέλη της επιτροπής είναι τα εξής: Μαρία Κολόζου (Σολίστ Κιθάρας), Bosko Radojkovic (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βελιγραδίου), Σπύρος Φλουράκης (καθηγητής κιθάρας), Κώστας Συγλέτος (καθηγητής κιθάρας Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου).

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ BIT GIA BIT

Φέτος η τελετή λήξης θα είναι διαφορετική. «Το μουσικό συγκρότημα “Bit Gia Bit” ανεβαίνει την Κυριακή 9/7 στις 7.30 μ.μ. στην σκηνή του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας για λογαριασμό του Φεστιβάλ με σκοπό να γιορτάσουμε το κλείσιμο της πιο πετυχημένης χρονιάς στην ιστορία του θεσμού» σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μαρία Κρασοπούλου (τραγούδι), Νικόλας Παλαιολόγος (ούτι), Γιαλί ταμπούρ (ραμπάμπ), Γιώργος Κλάδης (κρουστά), Αντώνης Κουφουδάκης (κιθάρα). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ το διήμερο 8 - 9 Ιουλίου. Λεπτομέρειες και πληροφορίες στο kalamataguitarfestival.gr.