Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 20:27

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι σταθμοί της Ολυμπιακής Φλόγας - Στις 16 και 17 Απριλίου το πέρασμα της από τη Μεσσηνία

Στις 16 Απριλίου θα αρχίσει από την Αρχαία Ολυμπία το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας που θα μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης και θα φωτίσει τους Αγώνες του Παρισιού.

Στην Ελλάδα θα έχει έντεκα σταθμούς και θα ταξιδέψει από την Κρήτη μέχρι και την Αλεξανδρούπολη και από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο.

Πρώτος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο Στέφανος Ντούσκος («χρυσός» ολυμπιονίκης της κωπηλασίας) και τελευταίος ο αρχηγός της ομάδας πόλο Γιάννης Φουντούλης («ασημένιος» ολυμπιονίκης).

Στις 16 και 17 Απριλίου το πέρασμα της από τη Μεσσηνία

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 16 Απριλίου θα κατευθυνθεί προς Ζαχάρω, Πύργο, Φιλιατρά και Πύλο όπου θα διανυκτερεύσει. Στις 17 Απριλίου, οι λαμπαδηδρόμοι θα περάσουν από την Μεθώνη, την Κορώνη κι έπειτα θα κατευθυνθούν προς την Τρίπολη.

Συνολικά 600 λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Θα διανύσουν 5.000 χιλιόμετρα και στις 26 Απριλίου το Φως από τη γη της Αρχαίας Ολυμπίας θα φωτίσει το Παναθηναϊκό Στάδιο, το στάδιο όπου αναβίωσαν οι σύγχρονοι αγώνες και αποτελεί τον πρώτο κρίκο στην αλυσίδα του θεσμού.