Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 10:07

Φιλιατρά: Πρωτοβουλία για ενίσχυση του παλαιοβιβλιοπωλείου του αστέγων

Πρωτοβουλία συγκέντρωσης βιβλίων για να τα προσφέρουν στο παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων, από το οποίο πριν λίγες μέρες έκλεψαν κάποιες χιλιάδες βιβλία, ανέλαβε ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών ο Πυρσός.

Στο σχετικό κάλεσμα του Συλλόγου για να συνδράμουν όλοι σε αυτή τη πρωτοβουλία τονίζεται: «Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ως ένδειξη συμπαράστασης στο Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων, στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα, καταδικάζουμε την απαράδεκτη και αποτρόπαιη πράξη της ληστείας των 8 χιλιάδων βιβλίων του και:
Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς του Δήμου μας, πολιτιστικούς, αθλητικούς, εμπορικούς, αγροτικούς και τους συμπολίτες μας, να προσφέρουμε όσα βιβλία μπορούμε ο καθένας, όχι κατ' ανάγκη καινούργια και να τα συγκεντρώσουμε σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα.
Για τα Φιλιατρά, διαθέτουμε το Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο, ως χώρο συγκέντρωσης από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, κατά τις ώρες λειτουργίας της Παιδικής Βιβλιοθήκης. Με τη βοήθεια των μεταφορικών εταιρειών του Δήμου μας που είναι πάντα αρωγοί σε κάθε τέτοια δράση μας, -και τους ευχαριστούμε- θα μεταφερθούν στο Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων στην Αθήνα και θα δώσουμε όλοι, ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, πολιτισμού και ανθρωπισμού».

Κ.Μπ.