Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 16:15

Αρχαία Μεσσήνη: Με την "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" η δεύτερη ημέρα του 11ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Με την "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" του Ευριπίδη, από τη θεατρική ομάδα του Γενικού Λυκείου Μεσσήνης συνεχίστηκε σήμερα η δεύτερη ημέρα του 11ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη.

Την παράσταση παρακολούθησαν στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου, το Δημοτικό Σχολείο Λογγάς, το 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και το Δημοτικό Σχολείο Καρύταινας. Επίσης, παρευρέθηκαν μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, του 2ου Γυμνασίου Μεσσήνης, του Γενικού Λυκείου Αριστομένη και του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας.

Μετά την παράσταση, απηύθυναν χαιρετισμό η Ελένη Τσέλιου (Αντιδήμαρχος Παιδείας) και ο Νίκος Ξενογιάννης (Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας), ο οποίος παρέδωσε αναμνηστικά διπλώματα στους συντελεστές.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικο πρόγραμμα "Ψηφιακό κυνήγι κρυμμένου θησαυρού" στο αρχαίο θέατρο Μεσσήνης από τον εκπαιδευτικό Νίκο Φουσιάνη. Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος Α’ και Β΄ τάξεις του ΓΕΛ Αριστομένη, οι οποίοι παρέλαβαν και το 1ο βραβείο.Επίσης, συμμετείχαν οι Α’ και Β’ τάξεις του ΓΕΛ Μεσσήνης - Θ.Ο. ΓΕΛ Μεσσήνης, οι οποίοι πήραν το 2ο βραβείο και η Στ’ τάξη του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, οι οποίοι παρέλαβαν το 3ο βραβείο.