Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 14:16

11ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: Την τραγωδία «Ιων» παρουσίασε χθες το 11ο ΓΕΛ Περιστερίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η δεύτερη εβδομάδα του 11ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη, με την τραγωδία «Ίων» του Ευριπίδη που παρουσιάστηκε από το 11ο ΓΕΛ Περιστερίου.

Στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, συγκεντρώθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας, το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Μελιγαλά, το Γενικό Λύκειο Θουρίας και το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, για να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Αθανασακόπουλος, παρέδωσε στους συντελεστές τα αναμνηστικά διπλώματα, απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό. Τα παιδιά του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας ανέλαβαν το ρόλο των μικρών ξεναγών για τους μαθητές του Βαρβάκειου Πρότυπου Γυμνασίου, προσφέροντάς τους μια εμπειρία ταξιδιού στο χρόνο και στην ιστορία της Αρχαίας Μεσσήνης, μέσω της παράλληλης δράσης «Μικροί ξεναγοί: οι μαθητές ξεναγούν μαθητές». Ως ανταπόδοση, το Βαρβάκειο προσέφερε ένα σύντομο δεκάλεπτο δρώμενο, ένα τρέιλερ της τραγωδίας «Ελένη» του Ευριπίδη, στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Επιπλέον, διοργανώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αναπαράσταση Αρχαίας Πομπής» από τον αρχιμουσικό Γιώργο Μουνδρουλέα, διάρκειας 20-25 λεπτών, το οποίο παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο, το 6ο Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Μελιγαλά, το Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας, καθώς και Ούγγροι μαθητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι φιλοξενούνται από το Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας μέσω ενός προγράμματος Erasmus.

Η συνέχεια του Φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 22 Απριλίου, όταν και θα παρουσιαστεί η παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη από τη Royal Academy of Dramatic Art του Λονδίνου.