Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 15:45

Με την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή συνεχίστηκε το 11ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Tην παράσταση "Αντιγόνη" του Σοφοκλή από τη Θεατρική Ομάδα «Ψυχῇ θεάτρου τέχνη» του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς φιλοξένησε σήμερα το Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Εύας, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, του Γυμνασίου Καρδίτσας, του ΓΕΛ. Γαργαλιάνων, του 2ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου, του 1ου Γυμνασίου Ταύρου, του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας, του ΓΕΛ Ανδρούσας,  του 4ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας και του Γυμνασίου Πεταλιδίου, παρακολούθησαν  την παράσταση. Την παράσταση παρακολούθησε επίσης το ΓΕΛ Μετσόβου, το οποίο βρισκόταν σε εκπαιδευτική εκδρομή.

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Μπεσσής, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, απένειμε αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες, κι απηύθυνε  ένα σύντομο χαιρετισμό. Παράλληλα, διοργανώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αναπαράσταση Αρχαίας Πομπής" από τον μαέστρο Γιώργο Μουνδρουλέα, διάρκειας 20-25 λεπτών.

Την παράσταση παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Δημοτικό Σχολείο Εύας και το 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας.

Αύριο, στο Εκκλησιαστήριο θα πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ των μικρών, «Σχολεία εν δράσει», στο οποίο συμμετέχουν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης και το 10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.