Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 15:16

Παρουσιάστηκαν τα ποιήματα της Παναγιώτας Αντωνακοπούλου

Γράφτηκε από την

Με επιτυχία έγινε η παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής της Μεσσήνιας Παναγιώτας Αντωνακοπούλου με τίτλο "Πονέματα ψυχής" στο Δημαρχείο Περιστερίου την Παρασκευή 22 Απριλίου. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε ένθερμα στο κάλεσμα και γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων.

Για τα "Πονέματα ψυχής" μίλησαν με άριστες κριτικές η φιλόλογος Αφροδίτη Αποστολοπούλου και η εκπαιδευτικός - συγγραφέας Χρυσάνθη Σπυροπούλου - Σπανού. Εκτός προγράμματος και προς έκπληξη όλων πήρε το λόγο η φιλόλογος Ευγενία Σπυροπούλου - Φίλου και τόνισε πως "Μία καλή λογοτέχνης και ιδιαίτερα ποιήτρια έχει γεννηθεί! Με εξέπληξε ο τίτλος. Ξέραμε πόνους και πονάκια αλλά "πονέματα" είναι κάτι άλλο. Πραγματικά με συγκλόνισε το έργο της, γιατί όπως γράφει και η Παναγιώτα, για να τη διαβάσεις, πρέπει πρώτα να τη νιώσεις".

Την παρουσίαση "έντυσε" μουσικά ο Γιώργος Κούβελας με το Μάκη Τσιγάντε στο τραγούδι, ο Τρύφωνας Παπαϊωάννου στο κλαρίνο και η Ελμα Καφετζιδάκη στο πιάνο. Ο Γιώργος Κούβελας εξέφρασε το θαυμασμό του και τόνισε ότι πρόκειται για "διαμάντι ποίησης".

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του βιβλίου είχε ο Δημοσθένης Νιφόρος, που έδωσε εικόνες μέσα από τις φωτογραφίες και το εξώφυλλό του, το οποίο προκάλεσε εντύπωση στους αναγνώστες. Συντονίστρια της βραδιάς ήταν η Νικολέττα Τζιβίσκου. Η βραδιά έκλεισε με απαγγελίες των: Ιωάννας Αντωνακοπούλου, Νικία Δαλκαφούκη, της ποιήτριας καθώς και της 8χρονης κόρης της Φωτεινής Τασιοπούλου, η οποία συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους.