Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 00:03

Ζητούνται κροίσοι για τα κυβερνητικά θωρακισμένα των 750.000

Πωλούνται αλλά... ουδείς αγοραστής

 

Με το ετήσιο σέρβις να φτάνει στις 25.000 ευρώ μόνο για την κυβερνητική BMW, χωρίς να υπολογίζονται φθορές, ελαστικά και εργατικά, το μέτρο της εκποίησης των κυβερνητικών οχημάτων κάθε άλλο παρά συμβολικό χαρακτήρα έχει

Τα ποσά που δαπανώνται για τη συντήρηση των κρατικών λιμουζινών καθ’ όλη τη διάρκεια του μνημονίου και της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού είναι πέρα από κάθε φαντασία και λογική, καθιστώντας τις συγκεκριμένες δαπάνες, που συνεχίζονται έως και σήμερα, κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου. Σε αυτό το απολύτως οξύμωρο πλαίσιο, ένα απλό σέρβις των θωρακισμένων υπερπολυτελών BMW 760 που χρησιμοποιούσαν οι κύριοι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος στοιχίζει 25.000 ευρώ! Για καινούρια λάστιχα στη Mercedes του Προέδρου της Δημοκρατίας πληρώνουμε 12.000 ευρώ, ενώ χρεώνονται και… εργατικά στο Ελληνικό Δημόσιο για την τοποθέτησή τους (!) που φτάνουν τα 900 ευρώ! Η τοποθέτηση δύο παρμπρίζ στο αυτοκίνητο του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τιμολογείται 24.000 ευρώ! 

Οι κωδικοί των χρηματικών ενταλμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων της ΕΛ.ΑΣ., όπως έχουν επίσημα αναρτηθεί από το αρμόδιο υπουργείο στη «Διαύγεια», έχουν πάρει φωτιά τα τελευταία χρόνια, με τον Ελληνα φορολογούμενο να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κινήσει τα θηριώδη θωρακισμένα οχήματα της κυβερνητικής ελίτ αυτού του κράτους. Ναυαρχίδες του VIP στόλου είναι οι δύο BMW 760Li HS που αγοράστηκαν το 2010 επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου για να τις χρησιμοποιούν οι εκάστοτε υπουργοί Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης. 

Λιγότερο απ’ όσο κοστίζει μόνο το σέρβις της θωρακισμένης BMW που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει το Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί τώρα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Πρώτος «ιδιοκτήτης» του ενός εκ των δύο σούπερ αυτοκινήτων, που πληροί τα υψηλότερα επίπεδα θωράκισης παγκοσμίως κατά επιθέσεων με σφαίρες, χειροβομβίδες, ρουκέτες και βόμβες, με την τιμή αγοράς του να φτάνει τις 750.000 ευρώ, υπήρξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι και τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο διάδοχός του και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. 

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr