Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 22:30

Στο προσκήνιο η αποτυχημένη στρατηγική στις ακριτικές περιοχές

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στην κορυφή της προεκλογικής αντιπαράθεσης είναι τα τελευταία 24ωρα η εκλογή στη Ροδόπη κατά τις εκλογές του Μαΐου του Φερχάτ Οζγκιούρ ως βουλευτή, με τέτοιο μαζικό τρόπο που μέσα στην καταιγιστική επικράτηση της ΝΔ πανελλαδικά επέτρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, η οποία ήταν και η μοναδική.

Ο σάλος φυσικά δεν προκλήθηκε για τη μαζικότητα της ψήφου, αλλά γιατί ο συγκεκριμένος πολιτικός φέρεται να ήταν “γραμμή” του τουρκικού προξενείου και σε συνδυασμό με δηλώσεις που του αποδίδονται κατά το παρελθόν συζητείται εντόνως ότι αποτελεί… δίαυλο της Τουρκίας στα εσωτερικά της Ελλάδας.
Το ποια η σχέση του συγκεκριμένου πολιτικού με το προξενείο και ποια η στάση του απέναντι στις πάγιες ελληνικές θέσεις για τη Θράκη, το γνωρίζουν καλύτερα οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών που ζουν την πραγματικότητα και οφείλουν να το γνωρίζουν και οι κρατικές αρχές ασφαλείας. Από εκεί και πέρα όμως, αν δεχθούμε ότι στην εκλογή Οζγκιούρ είτε οποιουδήποτε άλλου βουλευτή κατά το παρελθόν με άλλα κόμματα έχει βάλει το χέρι του το τουρκικό προξενείο, θα έπρεπε να μας προβληματίσει πώς κάποιες δεκάδες χιλιάδες πολιτών είναι “ανοιχτοί” στο να επηρεάζονται από το όποιο προξενείο.
Είναι πασιφανές ότι τέτοιες “κερκόπορτες” αποδεικνύουν περίτρανα την αποτυχημένη στρατηγική της ελληνικής Πολιτείας να ενσωματώσει τους πληθυσμούς της θρησκευτικής μειονότητας ως πραγματικά ισότιμους Έλληνες πολίτες. Όσο η Ελλάδα δεν συγκροτεί ένα καλά δομημένο σχέδιο πραγματικής στήριξης των ακριτικών περιοχών, τόσο θα συναντάμε κρούσματα πάσης φύσεως επηρεασμού ή θα μας φταίνε οι… απέναντι για την κάλυψη των δικών μας κενών.
Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και δημιουργικής ενσωμάτωσης των μειονοτικών πληθυσμών και αρμονικής συνύπαρξης, κάτι που μπορούν να πιστοποιήσουν και Θρακιώτες, που από μικρά παιδιά μεγαλώνουν σε ένα τέτοιο κλίμα. Όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση και εθνικιστικές κορόνες!