Δευτέρα, 27 Μαϊος 2013 15:13

Ενας παράδεισος στα πόδια μας (φωτογραφίες)

 

Την ώρα που πολύς λόγος γίνεται για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στην πατρίδα μας και πολλά δημοτικά ακίνητα σε διάφορους δήμους της Μεσσηνίας είναι στις λίστες για αξιοποίηση, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας και συγκεκριμένα στην Μικρά Μαντίνεια και εντός της περιοχής που πρόκειται να πολεοδομηθεί βρίσκεται ένας μικρός ελληνικός παράδεισος.

Πρόκειται για την υφάλμυρη πηγή της Μικράς Μαντίνειας που αναφέρεται από τα αρχαία χρόνια από τον περιηγητή Παυσανία. Μια μικρή όαση σχεδόν δίπλα στην θάλασσα δημιουργείται από τα νερά της υφάλμυρης πηγής που αναβλύζει από τον βράχο, σχηματίζοντας μια μικρή λίμνη και ένα ποταμάκι συνεχούς ροής το οποίο με ειδική κατασκευή διοχετεύεται κάτω από τον παρατημένο οίκο ευγηρίας και διασχίζοντας τον δρόμο καταλήγει στην θάλασσα.

Ένας φυσικός θησαυρός αθέατος από τον δρόμο, που πέραν της άμεσης μελέτης που χρειάζεται για την προστασία του από την επικείμενη δόμηση, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και για τουριστικούς – ψυχαγωγικούς σκοπούς, ανεβάζοντας έτσι και την αξία της περιοχής και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ελπίζουμε ότι η παρούσα δημοτική αρχή θα κοιτάξει και το θέμα αυτό, άλλωστε απ ότι βλέπουμε είναι στα σχέδια του δήμου μας η υλοποίηση αναπλάσεων και η ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση του παράλιου μετώπου.

 

Σαμπαζιώτης Ευστάθιος

Γεωλόγος -Υδρογεωλόγος

 

Εφαρμοσμένη Περιβαλλοντική Γεωλογία M.Sc

Έκθεση εικόνων