Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 20:06

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια 

Γράφτηκε από τον
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια 

 

Για να γίνει μια οποιαδήποτε συζήτηση πρέπει να υπάρχει μια βάση λογικής. Να υπάρχουν δηλαδή κάποια στοιχεία, πάνω στα οποία δεν μπορεί να ισχυρίζεται ο ένας εκ των δύο μερών το αντίθετο.

Δεν μπορείς να πάρεις κάποιον στα σοβαρά όταν ισχυρίζεται ότι ο ήλιος βγαίνει από τη Δύση. Οταν κάποιος φέρει το αξίωμα του βουλευτή Μεσσηνίας και ισχυρίζεται εγγράφως ότι το οδικό τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος δεν διαθέτει έτοιμη μελέτη, δύο πράγματα συμβαίνουν: Είτε προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και λέει από κομματικό καθήκον ανυπόστατα πράγματα ή δεν γνωρίζει πώς έχουν τα θέματα του νομού. Ο,τι από τα δύο και να συμβαίνει είναι προφανές ότι υπάρχει ελλειμματική εκπροσώπηση των ζητημάτων της Μεσσηνίας. 

Σε κάθε περίπτωση δύο χρόνια στην κυβέρνηση είναι υπεραρκετό διάστημα για να ολοκληρωθούν - συμπληρωθούν οι όποιες μελέτες έλειπαν. Το να μην κάνεις τίποτα και μετά να διαπιστώνεις ότι κάτι λείπει δεν είναι υπεύθυνη στάση ούτε συνιστά δικαιολογία. Γιατί άραγε αφού είναι τόσο “ξεφτέρια” δεν έβαζαν όρο στο “Μορέα” να συμπληρώσει τις μελέτες πριν το τέλος της φετινής χρονιάς έτσι ώστε να ενταχθούν τα έργα στο ΕΣΠΑ; Η άρνηση της πραγματικότητας δεν μπορεί πλέον να γίνεται  αποδεκτή. Ολα δείχνουν ότι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν θα προχωρήσει ούτε ένα μέτρο δρόμος στη Μεσσηνία μέχρι το 2020. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και η ουσία του ζητήματος. Και αυτό ως αποτέλεσμα πολιτικής ούτε παραγράφεται ούτε θα μείνει αναπάντητο. Τα ψέματα και η μετάθεση ευθυνών έχουν κοντά ποδάρια και όλοι έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ποια είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα.

 

 


NEWSLETTER