Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 20:04

Ελλειμμα αντιπολίτευσης και πολιτικών προσώπων 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Ελλειμμα αντιπολίτευσης και πολιτικών προσώπων 

 

Η καταστροφή στην ελαιοπαραγωγή εξαιτίας της πλημμελούς δακοκτονίας και η μη ένταξη στο ΕΣΠΑ των δρόμων Καλό Νερό - Τσακώνα και Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος εκτός από τις επιπτώσεις που έχουν στο εισόδημα και στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας, αποκάλυψαν για μια ακόμα φορά τόσο το έλλειμμα πολιτικών προσώπων όσο και το έλλειμμα πολιτικής για τα μεγάλα τοπικά ζητήματα.

Συγκεκριμένα για το ζήτημα της πλημμελούς δακοκτονίας δεν μιλά κανείς και περιμένουν όλοι ένα θαύμα που θα σώσει την παραγωγή, ενώ για το θέμα των δρόμων μόνο οι πρώην βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Θανάσης Πετράκος τόλμησαν να αμφισβητήσουν την “κυβερνητική αλήθεια”. Ανεξάρτητα όμως από το αν διαφωνείς με τους πρώην βουλευτές ή αν συμφωνείς για την προσφορά τους στην πολιτική και την τοπική κοινωνία, πιστεύω ότι συμφωνούμε όλοι πως τόσο ο κ. Λαμπρόπουλος όσο και ο κ. Πετράκος βρίσκονται στη δύση της πολιτικής τους καριέρας και σίγουρα δεν είναι εκφραστές καινοτόμων προτάσεων για τον 21ο αιώνα. Αντιθέτως, και από διαφορετικό μετερίζι τόσο ο κ. Λαμπρόπουλος όσο και ο κ. Πετράκος υπερασπίζονται (και μάλιστα με άριστο τρόπο για τους πολιτικούς χώρους που εκφράζουν) αιτήματα του περασμένου αιώνα που παραμένουν ανικανοποίητα.  

Ποιος εκφράζει τις ανάγκες του 21ου αιώνα; Απολύτως κανένας και γι' αυτό όταν σιωπούν οι κ. Λαμπρόπουλος και Πετράκος, επικρατεί στο νομό νεκρική σιγή. Ειδικά στο χώρο της Κεντροαριστεράς η σιωπή είναι τόσο… εκκωφαντική που όπως φαίνεται έχει προκαλέσει προβλήματα ακοής σε όσους συζητούν στο Κολωνάκι την ενοποίηση του χώρου και γι' αυτό δεν μπορούν να ακούσουν τις περιφερειακές ανάγκες. Τόσο το τοπικό ΠΑΣΟΚ, όσο και το τοπικό Ποτάμι αποδεικνύουν καθημερινώς με τη στάση τους ότι είναι πολύ μικρά κόμματα και ότι δύσκολα θα αυξήσουν την εκλογική τους δύναμη. Εκκωφαντική είναι και η σιωπή της Κεντροδεξιάς, αφού πλην του “βετεράνου” Γιάννη Λαμπρόπουλου κανένας άλλος δεν ασκεί κριτική στην κυβέρνηση. Η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Μεσσηνίας έχει εξαιρετικά αργά αντανακλαστικά και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει οργάνωση κόμματος στον προθάλαμο της εξουσίας. 

Γι' αυτό κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή κάνουν επικοινωνιακό πάρτι χωρίς να παράγουν έργο. Ουσιαστικά τόσο η κυβέρνηση όσο και η περιφερειακή αρχή εκμεταλλεύονται στο έπακρο το έλλειμμα αντιπολίτευσης και… ελπίζουν ότι δεν θα γίνει αντιληπτό έως τις επόμενες εκλογές το έλλειμμα έργου. Και οι ελπίδες τους κάθε άλλο παρά αβάσιμες μπορούν να χαρακτηριστούν. 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 18:36

NEWSLETTER