Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 13:42

Εναν χρόνο μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη…

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Εναν χρόνο μετά την επίσκεψη στις 19 Οκτωβρίου 2019 του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καλαμάτα, ο απολογισμός του υπουργείου Υποδομών για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Μεσσηνίας είναι απογοητευτικός, αφού σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κανένα δεν πρόκειται να ξεκινήσει νωρίτερα από το 2023.

Συγκεκριμένα, ο ανάδοχος του Καλαμάτα - Ριζόμυλος θα ανακηρυχθεί το καλοκαίρι του 2022, η παραχώρηση - αναβάθμιση του Αεροδρομίου "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" καθυστερεί εξαιτίας του Covid-19, ενώ η διαδικασία για το Καλό Νερό - Τσακώνα θα ξεκινήσει μετά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το τμήμα Πάτρα - Πύργος.

Βεβαίως κάποιος φανατικός νεοδημοκράτης θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι τα έργα καθυστερούν εξαιτίας του κορονοϊού και ότι η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες, όπως η βελτίωση της συγκοινωνίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ομως η αδυναμία επίλυσης του συγκοινωνιακού της Αττικής και της Θεσσαλονίκης απλώς αποδεικνύει την ανεπάρκεια της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, που έτσι και αλλιώς χρεώνεται μια σειρά λανθασμένων αποφάσεων, όπως αυτή της συνέχισης του "ατέρμονου" διαγωνισμού για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη.

Προσωπικά θα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος αν 12 μήνες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα είχε παραχωρηθεί τουλάχιστον το Αεροδρόμιο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος". Δυστυχώς όμως η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών δεν μπόρεσε να προχωρήσει ούτε αυτή τη διαδικασία, με συνέπεια να πυκνώνουν (όχι άδικα πλέον) οι φωνές που ζητούν αεροδρόμιο στη Σπάρτη και στην Τρίπολη.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και καθώς για λόγους πολιτικής ισορροπίας στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να αλλάξει η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, η Μεσσηνία θα πρέπει να αρκεστεί στα αντιπλημμυρικά έργα που μοιράστηκαν πανελλαδικά στους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων. Την επόμενη κυβερνητική τετραετία -ζωή να ‘χουμε- ίσως και να μπουν μπουλντόζες για την έναρξη των έργων.

Χαιρετισμούς στον Κυριάκο μην ξεχάσετε να δώσετε, αγαπητοί βουλευτές.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 13:45