Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 11:14

Η πραγματικότητα άργησε… δύο χρόνια

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στις 31 Μαρτίου 2020 το ρεπορτάζ του έγκριτου δημοσιογράφου Γιάννη Σινάπη στην «Ε» ανέφερε επί λέξει: «Η διάνοιξη της οδού Κρήτης είναι η πιο σημαντική υπόθεση για την Καλαμάτα και την προοπτική ανάπτυξης της παραλιακής της ζώνης».

Και στη συνέχεια πρόσθετε: «Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι θα προκηρυχθούν μαζί η πολεοδομική μελέτη και η πράξη εφαρμογής, για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, με στόχο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθούν σε 2 χρόνια».

Τότε το χρονοδιάγραμμα του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου χαρακτηρίστηκε από πολλούς αιρετούς και αναλυτές ως υπεραισιόδοξο, αλλά οι «υμνογράφοι» της εξουσίας φρόντισαν να απαξιώσουν όποιον επιχείρησε να προσγειώσει τη δημοτική αρχή στο γήπεδο της ελληνικής πραγματικότητας. «Θα τα καταφέρει ο Θανάσης και ας λέτε εσείς» επαναλάμβαναν μονότονα οι αυλοκόλακες σε όποιον έλεγε ότι η εφαρμογή των πολεοδομικών μελετών της Βέργας και της Μικρής Μαντίνειας καθυστερεί περισσότερα από 20 χρόνια.

Τελικά μετά από τρία χρόνια και… κατόπιν εκλογής του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου παραδέχτηκε την ελληνική πραγματικότητα λέγοντας στον καλό συνάδελφο Γιάννη Σινάπη ότι θα συνεχιστεί η διαδικασία του διαγωνισμού για την πολεοδόμηση της Ανατολικής Παραλίας, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021. «Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε τώρα, είναι χαμένος χρόνος να γυρίσουμε πάλι από την αρχή και να πάμε 2 χρόνια πίσω. Γιατί εφόσον το θέμα εκδικάστηκε 2 φορές στα δικαστήρια με τις προσφυγές, έχει τελεσιδικήσει πλέον και βρισκόμαστε στην τελική φάση. Να συνταχθεί το πρακτικό, να πάμε στην Οικονομική Επιτροπή να πάρει απόφαση αποδοχής του πρακτικού, να προκύψει ο ανάδοχος για τη μελέτη και να προχωρήσουμε» δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος και πρόσθεσε: «Τα πολεοδομικά ζητήματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Και για μένα ήταν μια έκπληξη όταν μπήκα στον δήμο και άρχισα να βλέπω τους ρυθμούς με τους οποίους αυτά προχωρούν».

Δεν θα σχολιάσουμε σήμερα την κατάτμηση του παραλιακού μετώπου της Καλαμάτας και την πλήρη αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τη Δυτική Παραλία. Θα επισημάνουμε όμως για μια ακόμα φορά τη ζημιά που προκαλούν στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνία οι αυλοκόλακες της εξουσίας που πιστεύουν ότι μπορούν να καλύψουν με ύμνους την… πραγματικότητα.

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 11:17