Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 13:18

Τσουρέκι (βήμα προς βήμα)

Γράφτηκε από την
Καταναλώνεται κατά τη διάρκεια όλου του έτους, όμως έχει συνδεθεί άρρηκτα με τις ημέρες της Λαμπρής. Η επιλογή μας επικεντρώθηκε στα μαστιχωτά με δυνατό άρωμα από μαχλέπι, μαστίχα και κακουλέ.…
Προορίζεται για να μας ανοίξει την όρεξη και να μας προετοιμάσει για την απόλαυση του κυρίως πιάτου!
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 20:10

Γαλατόπιτα ξεσκέπαστη

Γράφτηκε από την
Μια από τις πιο δημοφιλής πίτες στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η γαλατόπιτα! Το γλυκό της Τυρινής. Πρώτη ύλη για αυτήν είναι το γάλα και τα αυγά. Πασπαλισμένη με…
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 12:19

Ομελέτα με σπαράγγια

Γράφτηκε από την
Στην εύφορη γη της Μεσσηνίας τα άγρια σπαράγγια αυτοφύονται και η φύση προσφέρει απλόχερα τους καλύτερους μεζέδες!
Ζουμερή γέμιση και τραγανό φύλλο, ό,τι καλύτερο για μια τυρόπιτα! Μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε τραπέζια διότι είναι και ευπαρουσίαστη!!!
Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017 17:11

Ανοιχτή μανιάτικη τυρόπιτα 

Γράφτηκε από την
Ενα από τα γευστικά και φημισμένα πιάτα της Μάνης με φύλλο χωριάτικο, παραδοσιακό και πεντανόστιμο.
Φτιάχνεται με ότι βγάζει ο μπαξές. Μπορεί να είναι μια απλή στραπατσάδα με ντομάτες και αβγά ή να προσθέσει κανείς ότι τραβάει η όρεξή του. Στη Μεσσηνίας γίνεται με παστό…
Ενα πιάτο εύκολο, αλλά με υπέροχη γεύση. Ας το ετοιμάσουμε για τους αγαπημένους μας.
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 08:45

Πείτε «σ' αγαπώ» με τον πιο γλυκό τρόπο!

Γράφτηκε από την
Ο έρωτας βρίσκεται στο επίκεντρο. Η καρδιά είναι το πιο συνηθισμένο σύμβολο του έρωτα και της ρομαντικής αγάπης. Γλυκές καρδιές για να χαρίσουν μοναδικές στιγμές χαράς και απόλαυσης σε όσους…
Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2017 09:57

Aquafaba - Το μέλλον των μπαρ βρίσκεται… στα όσπρια!

Γράφτηκε από την
Ένα επαναστατικό υλικό που πιστεύουμε πως θα αλλάξει πολλά στο μπαρ και γενικά στον τρόπο προσέγγισής του από το σύνολο των επαγγελματιών.
Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 10:59

Το αλκοόλ ανοίγει την όρεξη!

Γράφτηκε από την
Αυτό αποκαλύπτει μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Ενα νέο ταξίδι γεύσεων, με προορισμό τις «Κουζίνες του κόσμου», ξεκινά η «Μυλόπετρα» αύριο Παρασκευή: Πρώτος σταθμός της, οι μακρινές Ινδίες!
Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016 12:17

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι στην Ευρώπη

Γράφτηκε από την
Η κάθε χώρα έχει τα δικά της γιορτινά φαγητά.
Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 12:41

Φτιάξε το δικό σου φλουρί της βασιλόπιτας

Γράφτηκε από την
Εάν κάποιος στις μέρες θα ήθελε να μιλήσει σχετικά με τη χαρακτική τέχνη και να μνημονεύσει καλλιτέχνες που την υπηρετούν, τόσο σε προσωπικό επίπεδο δημιουργίας, όσο και ως αφορμή για…
Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 10:06

Γλυκά Χριστούγεννα χωρίς τύψεις

Γράφτηκε από την
Οι μέρες των γιορτών πλησιάζουν, oι νοικοκυρές έχουν ήδη ξεκινήσει τις ετοιμασίες των γλυκών και οι βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων και των φούρνων της γειτονιάς έχουν πάρει φωτιά.
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 09:50

Θα πάρετε ένα μελομακάρονο;

Γράφτηκε από την
Είναι το γλυκό που προαναγγέλλει τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Ενα πρωτόγνωρο μαγειρικό event σε συνεργασία με τα επτά Επιμελητήρια της Πελοποννήσου, στήθηκε στην έκθεση Πελοπόννησος Expo, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 19:46

Ρόδι. Λικέρ από σπίτι...

Γράφτηκε από την
Πώς γίνεται ένα σπιτικό λικέρ ρόδι; Πιο εύκολο απ' ό,τι μοιάζει… Εύγευστο και μυρωδάτο!!! Κέρασμα για τους καλεσμένους μας.
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 14:57

Κόκκινο κρασί μέσα σε σοκολάτα; Γιατί όχι!

Γράφτηκε από την
Ο χειμώνας δεν λέει να χτυπήσει την πόρτα μας. Ακόμη. Θα έλθει, όμως. Μήπως είναι ώρα να σκεφτούμε ένα ρόφημα κατάλληλο για τις κρύες μέρες; Κι αν, ταυτόχρονα, είναι και…
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 09:42

Τα μυστικά του Γαλακτομπούρεκου

Γράφτηκε από την
Εύκολο, όσο κι αν αυτό δεν φαίνεται εκ πρώτης όψης, αρκεί να τηρηθούν ακριβώς οι οδηγίες. Μετρημένες ποσότητες, πολύ συγκεκριμένες κινήσεις και το αποτέλεσμα σερβίρεται στο πιάτο ή τρώγεται κατευθείαν…

NEWSLETTER