Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 11:56

Καλάβρυτα: Πλήρωσε σε ιδιοκτήτρια φούρνου 40 ευρώ και της άρπαξε 55.000 ευρώ - Η απάτη


Σύμφωνα με την καταγγελία της, δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Στο τηλεφώνημα, μάλιστα, της ζήτησε να κάνουν συνεργασία με το πρόσχημα της τροφοδοσίας άρτου. Πώς της άρπαξε 55.000 ευρώ

Θύμα απάτης έπεσε ιδιοκτήτρια φούρνου στα Καλάβρυτα. Σύμφωνα με την καταγγελία της, δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Στο τηλεφώνημα, μάλιστα, της ζήτησε να κάνουν συνεργασία με το πρόσχημα της τροφοδοσίας άρτου.

Ο δράστης που φέρεται να προέβη σε αγορά προϊόντων αξίας 40 ευρώ, κατέθεσε το ποσό μέσω διατραπεζικής συναλλαγής. Ταυτόχρονα στο κινητό της τηλέφωνο η γυναίκα έλαβε μήνυμα με σύνδεσμο (link) που προσομοίαζε με την τράπεζα της, επιβεβαίωσε τους προσωπικούς κωδικούς της, δίνοντας εν αγνοία της πρόσβαση στον δράστη. Ετσι, εκείνος της άρπαξε 55.000 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό και τώρα γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

Πηγή: reader