Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024 11:32

Καλαμάτα: 16χρονος μαχαίρωσε 42χρονο έξω από μπαρ

Στο νοσοκομείο με τραύματα σε γλουτό και μηρό από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανόν μαχαίρι, μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής ένας 42χρονος Έλληνας.

Είχε προηγηθεί καβγάς για άγνωστη αιτία με έναν 16χρονο έξω από νυχτερινό κλαμπ στην οδό Υπαπαντής, στην Καλαμάτα. Μάλιστα ο ανήλικος φερόμενος ως δράστης του μαχαιρώματος, είναι ο ίδιος που πέρυσι το Μάιο οδηγήθηκε στις φυλακές της Κασσαβέτειας ως προσωρινά κρατούμενος, αφού στα τέλη Απριλίου είχε ξανά κατηγορηθεί ότι μαχαίρωσε με σουγιά πάνω σε καβγά έναν 28χρονο Αρμένιο στην πλάτη, έξω από νυχτερινό μαγαζί στην οδό Υπαπαντής.

Σε ό,τι αφορά τώρα το περιστατικό, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία από την προανάκριση που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ο καβγάς μεταξύ του ανηλίκου και του 42χρονου φαίνεται ότι ξεκίνησε γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής μέσα στο κλαμπ. Τις δύο μαχαιριές ο 42χρονος τις δέχτηκε πάντως έξω από το μαγαζί, με τον ανήλικο -όπως φανερώνουν τα τραύματα που υπέστη ψηλά στα δύο πόδια το θύμα- να τον χτυπά με φορά από κάτω προς τα πάνω.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν τον ανήλικο, αλλά και το αιχμηρό αντικείμενο με το οποίο φέρεται ότι τραυμάτισε τον ενήλικο άνδρα -ο οποίος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Ο ανήλικος φερόμενος ως δράστης, τον περασμένο Μάιο είχε οδηγηθεί στις φυλακές Κασσαβέτειας, ως προσωρινά κρατούμενος, για το μαχαίρωμα του 28χρονου Αρμένιου που τον έστειλε στο νοσοκομείο και τον 16χρονο απολογούμενο για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Τότε λοιπόν, εισαγγελέας και ανακρίτρια, μετά την πολύωρη απολογία του ανηλίκου, είχαν κρίνει ότι πρέπει να προφυλακιστεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, που, αν και από το νόμο ορίζεται εντός εξαμήνου, αυτό δεν έγινε και έτσι έπαψε να ισχύει η προσωρινή κράτηση.

Ν.Κ.