Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024 13:45

Καλαμάτα: Προσποιήθηκε τον τραπεζικό υπάλληλο και πήρε 6.520 ευρώ

Στην εξιχνίαση τηλεφωνικής απάτης με θύμα μία 60χρονη Καλαματιανή προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Την 1η Δεκεμβρίου 2023 η γυναίκα δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άνδρα, ο οποίος προσποιούμενος τον υπάλληλο της Alpha Bank, ισχυρίστηκε ότι η υπερήλικη μητέρα της δικαιούτο το ποσό των 26.000 ευρώ ως αναδρομικά από σύνταξη χηρείας. Την έπεισε μάλιστα να του καταβάλει το ποσό των 6.520 ευρώ ως τον φόρο που αναλογούσε, ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση των 26.000 ευρώ.

Η 60χρονη, που δεν κατάλαβε εγκαίρως ότι επρόκειτο για απάτη πήγε στα ΕΛΤΑ και κατέθεσε τις 6.520 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, που της είχε υποδείξει ο δήθεν υπάλληλος της τράπεζας.

Από την έρευνα της Ασφάλειας Καλαμάτας προέκυψε ότι ο δράστης της απάτης ήταν ένας 30χρονος από τη Θεσσαλονίκη, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ήδη δικογραφία για απάτη.

19 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Παράλληλα στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων από την Δευτέρα 4 έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών προχώρησαν συνολικά σε 19 συλλήψεις στη Μεσσηνία για διάφορα αδικήματα.

Ειδικότερα συνελήφθησαν 4 άτομα, εκ των οποίων ένας αλλοδαπός για ναρκωτικά, 1 άτομο για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, 3 άτομα για ρευματοκλοπή εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Επίσης 4 άτομα, εκ των οποίων ένας αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, 6 άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ένας αλλοδαπός που διέμενε παράνομα στη χώρα και ήδη σε βάρος του έχει κινηθεί η διαδικασία απέλασής του.