Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 11:05

Αίσιο τέλος στην αναζήτηση 27χρονου κυνηγού στον Ταΰγετο

Μία δύσκολη επιχείρηση διάσωσης εξελίχθηκε από το απόγευμα του Σαββάτου έως και τα ξημερώματα της Κυριακής στον Ταΰγετο, για τον εντοπισμό ενός 27χρονου κυνηγού -τον οποίο βρήκαν σώο και μετέφεραν στο Ορειβατικό Καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης μετά τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής οι πυροσβέστες της 6ης ΕΜΑΚ και εθελοντές.

Η περιπέτεια για τον νεαρό ξεκίνησε όταν με έναν ακόμα άνδρα, που είχαν πάει για να κυνηγήσουν στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, έχασαν τον προσανατολισμό τους, ενδεχομένως λόγω της πυκνής ομίχλης, χώρισαν και αυτός εγκλωβίστηκε σε δυσπρόσιτο σημείο. Ο νεαρός κυνηγός με το κινητό του τηλέφωνο επικοινώνησε με τις Αρχές και από το στίγμα του ανιχνεύθηκε κατά προσέγγιση το σημείο όπου βρισκόταν, κινητοποιώντας τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Καλαμάτας και Σπάρτης.

Επειδή όμως άρχισε να πέφτει το σκοτάδι και θα ήταν δύσκολο έως επικίνδυνο να βρει κανείς τα μονοπάτια, αλλά και να αντεπεξέλθει στις ιδιαίτερες συνθήκες του βουνού τις νυχτερινές ώρες με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από το μηδέν και σε πολλά σημεία να σχηματίζεται πάγος, κλήθηκε από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Πελοποννήσου να επιχειρήσει με 6 άτομα η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας - Διάσωσης (ΟΟΕΔ) της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, που ξεκίνησε από τη βάση της αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Στο μεταξύ, μετά από κλήση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, στην επιχείρηση διάσωσης συνέδραμαν από νωρίς 7 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) Λακωνίας από Σπάρτη και Γύθειο, με 2 οχήματα και εξοπλισμό χειμερινού βουνού. Επίσης, συμμετείχε και ορειβάτης του ΕΟΣ Καλαμάτας, που προσφέρθηκε εθελοντικά καθώς γνώριζε τα μονοπάτια στην περιοχή των ερευνών.  

Ν.Κ.