Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 10:22

Μεσσήνιοι με υψηλές βαθμολογίες σε πανεπιστημιακές σχολές

Ανακούφιση αισθάνονται από χθες οι απόφοιτοι που κατάφεραν να εισαχθούν στα τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας. Το πρωί τα αποτελέσματα και οι βάσεις ανακοινώθηκαν, με αποτέλεσμα, υποψήφιοι, γονείς και καθηγητές να αισθάνονται περήφανοι για τα παιδιά και τις επιδόσεις τους. Μέχρι στιγμής η Μεσσηνία δείχνει να έχει και μία πρωτιά πανελλαδικά, ενώ η "Ε" μίλησε και με παιδιά που πέρασαν στις πρώτες 20άδες τμημάτων με υψηλή βαθμολογία.
Πρώτος μπήκε ο Χρήστος Πολίτης από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας στην 1η του επιλογή, τη Λογιστική και Χρηματοοικονομική Σχολή στη Θεσσαλονίκη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας! Ο ίδιος μιλώντας στην "Ε" λίγες ώρες μετά από την επίσημη ανακοίνωση, λέει πως τη σχολή τη διάλεξε γιατί του άρεσε περισσότερο από όλες. Ακολούθησε το δρόμο της καρδιάς του, γιατί τον γεμίζει πολύ αυτό το αντικείμενο. Εβγαλε 19.235 μόρια στο 5ο πεδίο, αλλά δεν το είχε σκεφτεί ποτέ πως θα έρθει 1ος σε κατάταξη σε όλη τη σχολή! Νιώθει πολύ χαρούμενος τώρα και θέλει να συνεχίσει παράλληλα και με το ποδόσφαιρο, που το είχε παραμελήσει λόγω του σχολείου.
Το Λύκειο Αρφαρών είχε φέτος μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο Ιάκωβος Βλάχος με την 1η, πέρασε στην 1η επιλογή του, στην Ιατρική Αθήνας 14ος στη γενική κατάταξη! Ολη αυτή η περίοδος κύλησε ήρεμα, μετά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Δεν έχει προλάβει να σκεφτεί ακόμα πώς θα είναι οι σπουδές του, γιατί όλο αυτό το διάστημα χαλάρωσε και πέρασε πολύ ωραία με την παρέα του, κάνοντας όλα τα πράγματα που είχε στερηθεί! Η "Ε" ζήτησε από τον Ιάκωβο να δώσει ένα μήνυμα σε όλους τους συνομήλικους του, στα παιδιά που θα περάσουν του χρόνου την ίδια διαδικασία: "δεν έχω να πω πολλά πράγματα στα παιδιά που δίνουν, εκτός από τα κλασικά: τα πράγματα δυσκολεύουν, για αυτό και πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά, όλη τη χρονιά και να έχουν επιμονή. Να κλέψω και μια φράση από έναν άσο της αεροπορίας «χάνει μόνο όποιος αφήνει τον εαυτό του να ηττηθεί»".
Δέκατη πέμπτη στη γενική κατάταξη ήρθε στο Οικονομικό ΣΣΑΣ η  Στασινή Μιχαλοπούλου από το 5ο Λύκειο Καλαμάτας. Επιασε την 1η της επιλογή και πλέον είναι πολύ ευχαριστημένη γιατί της αρέσει και η σχολή και η πόλη. Στη Θεσσαλονίκη θα έχει κοντά της την ξαδέρφη της Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, που πέρασε στην ίδια πόλη, στη Νομική από το 5ο Λύκειο. Η Στασινή, εκτός από τις σπουδές της, θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό, αφού μέχρι τώρα δεν είχε χρόνο από το διάβασμα.
Πολύ σημαντικές επιτυχίες είχε το 1ο Λύκειο Καλαμάτας και φέτος.
Ο Ντίνος Τζαβάρας - Τσιπιανίτης από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας πέρασε στη Φιλολογία Αθήνας και μάλιστα σε καλή σειρά, όπως μας είπαν από το σχολείο του. Τη φιλολογία τη διάλεξε γιατί έχει γονείς εκπαιδευτικούς και του αρέσει αυτή η κατεύθυνση. Θεωρεί πως ο δάσκαλος, ο εκπαιδευτικός, δεν είναι ένα απλό επάγγελμα, είναι λειτούργημα και του αρέσει πολύ το ότι θα έχει να κάνει με παιδιά. Ο Ντίνος θα μπορούσε να περάσει και Νομική Κομοτηνής, όμως προτίμησε το δρόμο του εκπαιδευτικού. Στην Αθήνα θα μείνει μαζί με τον αδερφό του, ο οποίος σπουδάζει γεωπόνος. "Σίγουρα η ζωή στην Αθήνα θα είναι πολύ διαφορετική, όσον αφορά την ποιότητα. Ομως θέλω να το ανακαλύψω. Είμαι χαρούμενος, όμως δεν πάει να πει πως όλα θα είναι ρόδινα στο εξής. Ολα τα παιδιά έχουμε να περάσουμε πολλές δυσκολίες οικονομικές και επαγγελματικές. Ολοι οι υποψήφιοι, ανεξάρτητα με το αν πέρασαν ή όχι, στερήθηκαν πολλά, όχι μόνο τα χόμπι τους, αυτό είναι το λιγότερο. Οι οικογένειες ξόδεψαν πολλά  χρήματα. Για τα παιδιά της επόμενης χρονιάς, πιστεύω πως οι δυσκολίες θα είναι περισσότερες, λόγω της οικονομικής κρίσης. Δεν ξέρω αν θα αντέξουν οι γονείς να τα βοηθήσουν. Μακάρι να έχουμε ένα καλό χειμώνα" δηλώνει ο Ντίνος, σκεπτόμενος όλα τα παιδιά που πηγαίνουν ακόμα σχολείο.
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Στη Νομική Αθήνας περνάει η Σοφία Αντωνόπουλου, που ήταν και η 1η της επιλογή. Χθες το πρωί, ένιωθε πλέον πολύ χαρούμενη και ανακουφισμένη. Πέρασε κάποιες στιγμές άγχους, λόγω των ειδήσεων που έλεγαν πως οι βάσεις θα ανέβουν πάρα πολύ, όμως η ίδια είχε 500 μόρια πάνω από την περσινή βάση. Εχει ήδη ξεκινήσει ετοιμασίες σιγά σιγά, για την εγκατάστασή της στην Αθήνα. Λίγο πριν φτιάξει τις βαλίτσες της, σκέφτεται πως θα της λείψει η οικογένειά της, αφού θα βρίσκεται μόνη σε μια τεράστια πόλη...
Η Μαρία Μπαλτουμά πέρασε στην Αρχιτεκτονική της Πάτρας. Η Αρχιτεκτονική ήταν η 1η της επιλογή, γιατί το σχέδιο της αρέσει πάρα πολύ, όπως η τέχνη της διαρρύθμισης ενός χώρου. Τα κατάφερε με εντατικό διάβασμα, αλλά και … λίγες βόλτες για να ξελαμπικάρει το μυαλό, όπως λέει η ίδια! Τώρα νιώθει πολύ χαρούμενη για τις νέες εμπειρίες που θα ζήσει στην Πάτρα.
Η Αντωνία Αλεβίζου περνάει στην Οδοντιατρική Σχολή της Αθήνας, η Μαρία Ξενούλη στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου, ο Μάριος Απετροάιε στο Μαθηματικό της Αθήνας.
Ο Δημήτρης Σαραντάκης πέρασε στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο στην Πάτρα, που ήταν η 2η επιλογή του.
"Από μικρός μου άρεσε η Ιατρική και οι υπολογιστές. Με αυτά ασχολιόμουν. Δεν έπιασα την Ιατρική, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που θα σπουδάσω υπολογιστές" παραδέχεται ο Δημήτρης.
Η Μαρίνα Τζαννή (του Γεράσιμου) πέρασε στην Ιατρική Κρήτης με τη 2η προσπάθεια. Πέρυσι είχε περάσει στο Χημικό, αλλά φέτος τα πήγε ακόμα καλύτερα, "πιάνοντας" την Ιατρική.
Πολύ καλές σχολές έπιασαν και η Βαρβάρα Φύκιρη, η οποία περνάει στο Τμήμα Λογιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας και η Μαρίνα Τζαννή (του Κώστα) που εισήχθη στην Κτηνιατρική Σχολή.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Τα ρεπορτάζ της "Ε" για τους επιτυχόντες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, σε όλα τα σχολεία της Μεσσηνίας.