Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 18:30

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Εκδήλωση για Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

 

Εκδήλωση για τον ένα χρόνο λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων και Παίδων του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, διοργανώνει η διοίκηση του Νοσοκομείου την επόμενη Τρίτη στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο “Rex” στην Καλαμάτα.

Θυμίζουμε ότι η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ξεκίνησε πέρυσι τον Οκτώβριο, με στόχο την καλύτερη περίθαλψη των ψυχικά πασχόντων και την ανίχνευση νέων περιστατικών.

Πιο αναλυτικά, η δράση απευθύνεται σε άτομα με ψυχικές διαταραχές ή διαταραχές συμπεριφοράς, προκειμένου αυτές να αντιμετωπίζονται στο επίπεδο της κοινότητας, σύμφωνα με τις αρχές της κοινοτικής ψυχιατρικής και της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Η πρόληψη, η έγκαιρη παρέμβαση και η αποφυγή της κρίσης ή της υποτροπής της νόσου και η διασφάλιση της συνέχειας της ψυχιατρικής φροντίδας είναι οι βασικοί στόχοι. Επίσης, η ενίσχυση της δομής τον περασμένο Μάρτιο με παιδοψυχίατρο ήρθε να καλύψει σημαντικά ελλείμματα στην υποστήριξη παιδιών και εφήβων που παρουσιάζουν ψυχικές διαταραχές και ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Οι δράσεις αυτές τόσο για τους ενηλίκους, όσο και για τα παιδιά και τους εφήβους, καλύπτουν τις περιοχές του νομού σε συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας. Ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός είναι οι ενήλικοι ασθενείς (ηλικίας 18 και άνω), καθώς επίσης τα παιδιά και οι έφηβοι κάτοικοι Μεσσηνίας και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ν.Κ.

* Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 27213 63439 ή στο email: kmpsy@nosokomeiokalamatas.gr.