Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 19:43

Ζητούν καθαρισμό δικτύου ΓΟΕΒ Παμίσου

 

Να καθαριστεί το αρδευτικό δίκτυο του ΓΟΕΒ Παμίσου στον Μπουρνιά στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας και να τρέξει νερό σε αυτό, ζητούν παραγωγοί της περιοχής που διαμαρτύρονται κι επικρίνουν δριμύτατα τον οργανισμό.

“Αιτούμαστε να καθαρίσετε κατεπειγόντως το αρδευτικό δίκτυο του ΓΟΕΒ Παμίσου και να παρέχετε αρδευτικό νερό και ιδιαιτέρως στο συνοικισμό Μπουρνιά, επιφυλασσόμενοι παντός δικαιώματος και επιφυλασσόμενοι για ενδεχόμενο δόλο, αμέλεια, παράβαση καθήκοντος του υπευθύνου”, παρατηρούν σχετικά δύο παραγωγοί.

Ομάδα αγροτών του Μπουρνιά, αφού αναφέρει απάντηση υπευθύνου του ΓΟΕΒ ότι “το αρδευτικό κανάλι έχει καθαριστεί σε συνολικό μήκος 9 χιλιομέτρων. Πρόβλημα έχει παρουσιαστεί τις τελευταίες δύο ημέρες. Χθες και σήμερα γίνεται καθαρισμός σε κάποια σημεία. Άμεσα προσπαθούμε για αποκατάσταση. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και δεκαετίες στο σημείο αυτό. Ετοιμάζουμε μελέτη για κλειστό δίκτυο. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να μην φτάνει και το νερό. Επίσης, η περιοχή του Μπουρνιά δεν ανήκει στον ΓΟΕΒ”, επισημαίνει: “Ο ΓΟΕΒ Παμίσου έχει αναρτήσει φωτογραφία ότι καθαρίζει την ορθογωνική στο Μπουρνιά, γεγονός που καταμαρτυρεί ότι ο Μπουρνιάς ανήκει στον ΓΟΕΒ Παμίσου. Φροντίστε αύριο να υπάρχει νερό για πότισμα στο αρδευτικό κανάλι σας στον Μπουρνιά. Επιφυλασσόμαστε παντός δικαιώματος για ενδεχόμενο δόλο σας, βαριά αμέλεια, καθώς και παράβαση καθήκοντός σας”.