Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 08:29

Από την Ανθεια ξεκίνησαν τα έργα για τον αγωγό Φ800

 

Εγκαταστάθηκε το εργοτάξιο και ξεκίνησαν χθες οι πρώτες εργασίες στον εθνικό δρόμο στην Ανθεια, για την τοποθέτηση του Φ800 μεταφοράς νερού από τις πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα.

Οι πρώτες εργασίες αφορούν ένα τμήμα 300 μέτρων, στην ευθεία της Ανθειας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλαμάτα, που έχει οριοθετηθεί και αποκλειστεί.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το έργο θα προχωράει ανά τμήμα 300 - 350 μέτρων, για να μην προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Οι πρώτες εργασίες αφορούν κυρίως την ολοκλήρωση της σήμανσης και της φωτεινής σηματοδότησης, καθώς και τη χάραξη του οδοστρώματος, στο σημείο που θα σκαφτεί και θα τοποθετηθεί ο αγωγός.

Στο τμήμα αυτό των 300 μέτρων η κυκλοφορία διεξάγεται από το ρεύμα κυκλοφορίας προς το Αριοχώρι και οι φωτεινοί σηματοδότες που έχουν τοποθετηθεί, δίνουν εναλλάξ την κυκλοφορία προς τις δύο κατευθύνσεις.

Οι οδηγοί πρέπει να κάνουν υπομονή και να συμμορφώνονται με την κίνηση που δίνουν τα φανάρια, να σταματούν στο κόκκινο και να ξεκινούν και να κινούνται με το πράσινο, για να μην προκληθούν ατυχήματα και οι εργασίες να προχωρούν χωρίς προβλήματα.

Γ.Σ.