Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 19:31

Στο επίκεντρο της συνάντησης με το ΤΕΕ η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου Μεσσήνης

Το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου Μεσσήνης κυριάρχησε στη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου, στο Δημαρχείο, με τους επικεφαλής της Ν.Ε. του ΤΕΕ Μεσσηνίας, τον πρόεδρο Τάσο Αδαμόπουλο, τον αντιπρόεδρο Βασίλη Κουτραφούρη και τα μέλη Παντελή Νικολαράκη και Σπύρο Κατσαρέα.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Εργων Δημήτρης Καλοφωλιάς.
Οσον αφορά την υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου, επισημάνθηκε ότι τη στελέχωση αναμένεται να διευκολύνει η νέα νομοθεσία που προβλέπει δημιουργία Μητρώου Μηχανικών μέσω της ΕΕΤΑΑ και δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να υπογράφουν προγραμματικές συμβάσεις με μηχανικούς, για παρακολούθηση έργων και σύνταξη μελετών. Επίσης, οι υπηρεσίες αναμένεται να ενισχυθούν και μέσω της Κινητικότητας Υπαλλήλων του Δημοσίου.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους επικεφαλής της Ν.Ε. του ΤΕΕ για θέματα που προωθεί ο δήμος, όπως η εκπόνηση της μελέτης επανακαθορισμού της περιοχής ΛΠ3 του ΓΠΣ Μεσσήνης σε συνολική έκταση 6.000 στρεμμάτων. Ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε, ακόμα, στην προώθηση της οριοθέτησης οικισμών, όπως αυτοί των Χράνων και της Αρχαίας Μεσσήνης, θέμα που ο δήμαρχος έχει ήδη συζητήσει με τον γενικό γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη. Ακολούθως, ζήτησε τη συμβολή των εκπροσώπων του ΤΕΕ στην προώθηση προτάσεων για επίσπευση διαδικασιών που ταλανίζονται από τη γραφειοκρατία.
Και οι δύο πλευρές τάχθηκαν υπέρ της τακτικής συνεργασίας και της ανταλλαγής απόψεων σε τεχνικά ζητήματα που δίνουν λύσεις και προωθούν αναπτυξιακές δράσεις.