Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023 08:43

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 30,8 εκατ. ευρώ για το 2024

 

Με την ευρεία πλειοψηφία των παρόντων συμβούλων εγκρίθηκε χθες ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2024 από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, ύψους 30,8 εκατ. ευρώ.

Λευκό ψήφισαν οι Νίκος Κοτταρίδης και Κώστας Τσάμης από την κατακερματισμένη μείζονα μειοψηφία, με το σκεπτικό ότι δεν θα είναι στη σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς επέλεξαν να μην θέσουν υποψηφιότητα στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο Χρήστος Καρύδης, ο οποίος επίσης δεν ήταν υποψήφιος, υπερψήφισε τον προϋπολογισμό, όπως και ο Νίκος Ξενόγιαννης που έχει εκλεγεί με την παράταξη του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου. Νωρίτερα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Αθανασακόπουλος ενημέρωσε το Σώμα για τον προϋπολογισμό του 2024, απόντων όλων των ανεξάρτητων συμβούλων -εκ νέου εκλεγμένων και μη (παρών ήταν μόνο ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο οποίος εκλέχτηκε εκ νέου με την παράταξη του δημάρχου)- της πλειονότητας των συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας και όλων της ελάσσονος  μειοψηφίας.

Ακόμα και ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος είχε αποχωρήσει λίγο νωρίτερα, καθώς θα παρίστατο στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος.

Ν.Κ.