Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 22:25

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Αντιδράσεις για το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στη Νέδα

Την αντίθεσή τους στη δημιουργία υδροηλεκτρικού εργοστασίου στη Νέδα εξέφρασαν οι δημοτικές παρατάξεις της Τριφυλίας, αν και το θέμα δεν συζητήθηκε εκτενώς στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ.

Το ζήτημα έθεσε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Άκης Κατρίτσης τονίζοντας πως γίνεται προσπάθεια να κατασκευαστούν στη Νέδα 6-7 υδροηλεκτρικά εργοστάσια. «Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο σε μια ειδική συνεδρίαση. Είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο την Τριφυλία αλλά και τους Δήμους Ζαχάρως, Κρεστένων και Φιγαλείας. Πρόκειται για ένα σημαντικό οικοσύστημα που πρέπει να προστατευτεί, κάθε μονάδα θα είναι 0.9 MW, δηλαδή μιλάμε για ένα οικονομικό αποτέλεσμα πολύ μικρό μπροστά στη ζημιά που είναι πολύ μεγάλη» τόνισε.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος σημείωσε πως η ενημέρωση που έχουν είναι ότι θα αποσυρθεί από θέμα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο: «Για να εγκριθεί πρέπει να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας που δε νομίζω ότι θα περάσει. Ειδικά το τμήμα της Νέδας από τις πηγές μέχρι το Στόμιο είναι ένα τρομερό τοπίο το οποίο πρέπει να προστατευτεί».

Η Χάιδω Παναγιωτοπούλου επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επεσήμανε πως «καλό είναι και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας να πάρει απόφαση για ένα ψήφισμα (σε επόμενη συνεδρίαση), για να γνωρίζουν και στη Περιφέρεια και στο Δήμο Οιχαλίας ότι είμαστε αρνητικοί όλοι».

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Γιάννης Φιλντίσης τόνισε πως «μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση να αφορά τις πηγές, αλλά και εμείς πρέπει να ενώσουμε τη φωνή μας για να μη γίνει».

Κ.Μπ.