Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 21:53

Μεσσήνη: Η σύνθεση του του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας εν μέσω διαφωνιών

 

“Έκλεισε” η εκκρεμότητα με τη σύνθεση του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας στο Δήμο Μεσσήνης, καθώς από πλευράς μείζονος μειοψηφίας προτάθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, ως εκπρόσωπός της, η σύμβουλος Σοφία Γιάνναρη.

Η πρόταση έγινε δεκτή, ενώ, ως αναπληρώτριά της, ορίστηκε η Ελένη Δουρούμη. Ωστόσο, η κ. Γιάνναρη διαφώνησε και σε αυτή τη συνεδρίαση -όπως και στη συνεδρίαση του Ιανουαρίου όταν εισήχθη αρχικά προς συζήτηση η σύσταση και λειτουργία του Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας- σχετικά με την καταλληλότητα των προτεινόμενων προσώπων, εστιάζοντας συγκεκριμένα στην έλλειψη ιδιώτη ψυχολόγου από τη σύνθεση, αντί της επιμελήτριας Ανηλίκων του Δικαστηρίου Καλαμάτας.

Ο ρόλος του Συμβουλίου θυμίζουμε ότι είναι γνωμοδοτικός, ενώ θα στελεχώνεται από 11 πρόσωπα και τον προεδρεύοντα, αντιδήμαρχο Ηλία Γεωργόπουλο. Η υπόλοιπη σύνθεση έχει ως εξής: Ως εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, ο Νίκος Ξενόγιαννης με αναπληρωτή τον Αναστάσιο Παυλόπουλο. Από τη μείζονα μειοψηφία η Σοφία Γιάνναρη με αναπληρώτρια την Ελένη Δουρούμη. Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, αστυνόμος Β’ Γιώργος Χαραλαμπάκης. Στη θέση της κοινωνικής λειτουργού, η επιμελήτρια Ανηλίκων Καλαμάτας Αγγελική Ρουμελιώτου. Ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου, ο δικηγόρος Χρήστος Χριστόπουλος. Από τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσσήνης, ο Γιώργος Πετρόπουλος. Ως εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου, ο ιατρός Ηλίας Μανδηλάρης. Η πρόεδρος της Κοινότητας Μεσσήνης Θεοδώρα Βαρανάκη με αναπληρωτή τον πρόεδρο της Κοινότητας Μαυρομματίου Κυριάκο Πατρινιό. Ως εκπρόσωπος της εκπαιδευτικής κοινότητας, ο Μιχάλης Μπιζίμης και οι δημότες Γιώργος Γιαννίκος ως τακτικό μέλος και Δημήτρης Μπρατσιάκος ως αναπληρωτής του.

Ν.Κ.