Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 08:10

Δήμος Καλαμάτας: Νέος διαγωνισμός για μίσθωση ακινήτων για πάρκινγκ

 

Την διακοπή και την εκ νέου επανάληψη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την μίσθωση ακινήτων - οικοπέδων, για δημιουργία ανοικτών χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων στον Δήμο Καλαμάτας, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Στο σκεπτικό της απόφασης που εγκρίθηκε, αναφέρεται ότι στον διαγωνισμό του 2023 “κατατέθηκαν 12 προσφορές, αλλά δεν ολοκληρώθηκε η α’ φάση της διαγνωστικής διαδικασίας και λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών προέκυψε νέα σύνθεση στην Επιτροπή Εκτίμησης Ακινήτων”.

Επιφυλάξεις, ενστάσεις και ερωτήματα γιατί δεν συνεχίστηκε ο περσινός διαγωνισμός, εξέφρασαν οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Ευγενία Κούβελα και Σπύρος Χανδρινός.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας είπε ότι με τους ίδιους όρους θα γίνει ο νέος διαγωνισμός και πως οι ιδιοκτήτες που είχαν υποβάλει προσφορές, μπορούν να υποβάλουν ξανά.

Ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης ανέφερε ότι αρχικά ήταν οι εθνικές εκλογές και η αρμόδια υπηρεσιακή εκτιμητική επιτροπή δεν προλάβαινε να αξιολογήσει την καταλληλότητα των προσφερόμενων οικοπέδων.

Τη μεγάλη ανάγκη για την  εξεύρεση χώρων στάθμευσης στο κέντρο και σε άλλα σημεία της πόλης, επεσήμαναν οι σύμβουλοι της μΕίζονος μειοψηφίας Γιώργος Σωφρονάς και Κώστας Τσαπόγας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η προσπάθεια για την εξεύρεση χώρων στάθμευσης στην πόλη, με κατάλληλα οικόπεδα που θα προσφερθούν για ενοικίαση από τον δήμο, ξεκίνησε το 2020.

Στον πρώτο διαγωνισμό κατατέθηκε μία μόνο προσφορά και κηρύχθηκε άγονος. Στον δεύτερο διαγωνισμό του 2023 υποβλήθηκαν 12 αιτήσεις για την αξιοποίηση ελεύθερων χώρων, προς ενοικίαση από τον δήμο, για τη στάθμευση αυτοκινήτων.

Να επισημάνουμε ότι το πρόβλημα εξεύρεσης θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της Καλαμάτας και σε άλλες κρίσιμες περιοχές της πόλης εξακολουθεί να είναι σοβαρό κι επιδεινώνεται όσο δεν βρίσκεται λύση.

Γ.Σ.