Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 16:50

Εγκαινιάστηκε η έκθεση "Πελοπόννησος EXPO" - Αναγκαία η καλλιέργεια περιφερειακής συνείδησης

Με διάχυτη την ανάγκη της καλλιέργειας περιφερειακής συνείδησης στον γεωγραφικό και οικονομικό χώρο της Πελοποννήσου εγκαινιάστηκε χθες βράδυ στην Τριπολη η έκθεση "Πελοπόννησος EXPO" στο κτήριο ΓΕΑ στη ΒΙ.ΠΕ. της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Στα εγκαίνια χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος ως τοποτηρητής του θρόνου της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας.

Ως οικοδεσπότης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής στάθηκε ιδιαίτερα στην αγαστή συνεργασία με τα υπόλοιπα 6 Επιμελητήρια της Πελοποννήσου, αλλά και στην ανάγκη δημιουργίας ενός περιφερειακού εκθεσιακού πολυχώρου στην Αρκαδια για την μόνιμη κάλυψη αναγκών της ευρύτερης περιοχής.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου, η οποία μεταξύ άλλων στάθηκε στις ενέργειες και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την προσέλκυση και διευκόλυνση νέων επενδύσεων. Τη Βουλή εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρός της και βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, βουλευτές, δήμαρχοι και άλλοι αυτοδιοικητικοί από ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Η έκθεση, που συνδιοργανώνουν τα 7 Επιμελητήρια της Πελοποννήσου, θα διαρκέσει έως και την Κυριακή. Πέμπτη και Παρασκευή η "Πελοπόννησος EXPO" θα είναι ανοιχτή από τις 4 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ.