Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012 14:13

Οικολόγοι Πράσινοι: "Πόρτα" σε ΝΔ,"παράθυρο" υπό προϋποθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ η Ι. Κοντούλη από την Καλαμάτα

Tην πόρτα στη Νέα Δημοκρατία έκλεισε για μία ακόμα φορά από την Καλαμάτα η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη αναφερόμενη στο ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματός της σε κυβέρνηση συνεργασίας. Πιο κοντά δήλωσε στο ενδεχόμενο συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπάρχουν διαφορές σε επίπεδο τακτικής και στρατηγικής. “Δεν μπορούμε να βλέπουμε τα πράγματα κάθε φορά όπως μας συμφέρουν. Εξακολουθούμε να θεωρούμε καλπονοθευτικό το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, ενώ είμαστε αντίθετοι και στην προτεινόμενη εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, όπως την εξόρυξη υδρογονανθράκων κ.α.” τόνισε η κ. Κοντούλη ασκώντας έτσι κριτική και σε μέρος της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα επεσήμανε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν συμφωνούν με την άποψη ότι δεν υπάρχουν ή δεν ισχύουν οι υπογραφές στις δανειακές συμβάσεις, αφού όπως είπε “οι πολιτικές δυνάμεις πριν αποχωρήσουν φρόντισαν να δεσμεύσουν τη χώρα χωρίς καν να διαπραγματευτούν”.

Αναφερόμενη δε στο ενδεχόμενο να μη σχηματιστεί ούτε κεντροδεξιά, ούτε κεντροαριστερή κυβέρνηση τόνισε ότι η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τρίτες εκλογές κάνοντας λόγο για την ανάγκη συγκρότησης πολιτικής κυβέρνησης και όχι τεχνοκρατών τύπου Παπαδήμου.

“Το τελευταίο διάστημα αναπτύσσεται μία ιδιαιτέρως επικίνδυνη λογική, η λογική της βίας του ισχυρού. Βία είναι να μην έχεις 1 ευρώ στην τσέπη σου, βία είναι οι μισθοί των 300 και των 400 ευρώ, καθώς και να σου ορίζουν με νόμο το μισθό” επεσήμανε η επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων σημειώνοντας ότι η απάντηση στη βία δεν πρέπει να είναι μέσω νέας βίας αλλά μέσω πολιτικών.

“Οι πολίτες στις πρόσφατες εκλογές έστειλαν το μήνυμα για τέλος των αυτοδύναμων μονοκομματικών κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν το κράτος ως λάφυρο, λέγοντας όχι σε Μεσσίες και ζητώντας συγκλίσεις και συναινέσεις” είπε η κ. Κοντούλη και συνέχισε λέγοντας ότι το κόμμα της έχει καταθέσει κάποια σημεία για επαναδιαπραγμάτευση, ενώ χαρακτήρισε τα διλήμματα με επίκεντρο το ευρώ παραπλανητικά. “Το ευρώ είναι μέσο ευημερίας, αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε αυτό παραμένοντας επί της ουσίας και στην Ευρωπαϊκή Ενωση” σημείωσε η Μεσσήνια επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων. “Θεωρούμε ότι η ζωή μας δεν χρεοκοπεί και για να αρχίσουμε να βλέπουμε το μέλλον μας στέρεο, θα πρέπει να αμφισβητήσουμε το παραγωγικό μοντέλο που κυριάρχησε και η κοινωνία να φροντίζει πρωτίστως για τη βιωσιμότητα των ανθρώπων και του περιβάλλοντος”. Ακολούθως έκανε λόγο για την ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου πιο βιώσιμου, αλλά και για στήριξη του κοινωνικού κράτους.

Τέλος αναφορά έκανε και για τη μεσσηνιακή της καταγωγή λέγοντας ότι η παρουσία της στην Καλαμάτα είναι κάτι ιδιαίτερο για αυτήν, ενώ τόνισε ότι το 1993 είχε εργαστεί στη Μεσσηνία για την κατάρτιση του πιλοτικού ελαιοκομικού μητρώου σε Αρι, Θουρία και Ανάληψη λέγοντας με νόημα ότι “πολλά τέτοια εργαλεία έχουν ολοκληρωθεί αλλά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί καταλλήλως”.

 

Δ.Πλ.