Δευτέρα, 15 Μαϊος 2023 14:51

“Τα περιβαλλοντικά παιχνίδια της ανακύκλωσης” στη Δημητσάνα

 

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την εκπαιδευτική δράση «Τα περιβαλλοντικά παιχνίδια της ανακύκλωσης», για σχολικές ομάδες Δημοτικού, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15, την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Μαΐου (10 π.μ. - 1 μ.μ.) και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των παιδιών αναφορικά με τις σύγχρονες περιβαλλοντικές απειλές και την ανάγκη προστασίας του φυσικού οικοσυστήματος. Αξιοποιώντας ευρηματικά παιχνίδια κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν στην πράξη πώς η επαναχρησιμοποίηση υλικών και η ανακύκλωση μπορούν να αποτελέσουν λύσεις απέναντι στη ρύπανση και στην κλιματική αλλαγή.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν και η δήλωση συμμετοχής απαραίτητη. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10 π.μ.-6 μ.μ.).

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ

Στο ίδιο πλαίσιο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τη Δευτέρα 15 Μαΐου, δύο ξεχωριστές δράσεις στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

«Μουσικοθεραπεία και στρες» (6 μ.μ.-8 μ.μ.)

Ο μουσικοθεραπευτής Γιώργος Παναγιωτόπουλος θα δείξει στους συμμετέχοντες τρόπους με τους οποίους ο κάθε άνθρωπος μπορεί να μάθει να αναγνωρίζει τα στρεσογόνα ερεθίσματα της καθημερινότητάς του και να τα αποβάλει μέσω της μουσικής, εξασφαλίζοντας για τον εαυτό του ηρεμία, αποφόρτιση και ευεξία. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Δεν απαιτείται η γνώση μουσικής ή κάποιου μουσικού οργάνου.

«Κτερίσματα» (8 μ.μ.-10 μ.μ.)

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Βήματα βαριά. Μικρασία ‘22», που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο Μουσείο, οι καλλιτέχνιδες Ιωάννα-Μαρία Γιακουμάκη και Ευήνα Ηλιοπούλου παρουσιάζουν το δρώμενο «Κτερίσματα». Η δράση αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους Μικρασιάτες και τους Έλληνες στρατιώτες, που έχασαν τη ζωή τους και παρέμειναν στην ξένη, πλέον, γη δίχως ταφικές τιμές. Σύλληψη ιδέας: Ιωάννα-Μαρία Γιακουμάκη. Κατασκευή: Ιωάννα-Μαρία Γιακουμάκη, Φωτεινή Παναγιωτοπούλου. Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10 π.μ.-6 μ.μ.).