Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 07:55

Ourkouzounov και Ogura στο 12ο Φεστιβάλ Κιθάρας: Συναυλία με σπουδαίους καλλιτέχνες στην Καλαμάτα

 

Συναυλία με τίτλο «Duo Guitar & Flute» θα παρουσιαστεί σήμερα Σάββατο στις 8.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.

Ένας από τους κορυφαίους συνθέτες του 21ου αιώνα ο Atanas Ourkouzounov (κιθάρα) από την Βουλγαρία και η κορυφαία σολίστ Mie Ogura (φλάουτο) από την Ιαπωνία θα παρουσιάσουν «μουσική δωματίου στο υψηλότερο επίπεδο». Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες Παρασκευή, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης ανέφερε προς πρόκειται για μια συναυλία με ευχάριστη και πρωτότυπη μουσική, παρουσιάζοντας πολλές εναλλαγές. Ο ίδιος, δήλωσε όπως είναι ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός ότι ένας τόσο σημαντικός συνθέτης όπως ο Atanas Ourkouzounov θα έρθει στην Καλαμάτα για συναυλία και σεμινάρια, τονίζοντας τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας “Τέρψις” στο Φεστιβάλ. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αντώνης Κουφουδάκης πρόσθεσε πως το ντουέτο των Ourkouzounov και Ogura θα προσφέρει ένα μουσικό “μείγμα” με παραδοσιακούς ήχους αλλά και σύγχρονες νότες, κάνοντας κάλεσμα στο κοινό της πόλης να το απολαύσει. Ο Αντώνης Κουφουδάκης συμπλήρωσε πως ο Atanas Ourkouzounov είναι ίσως ο σπουδαιότερος συνθέτης για κιθάρα του αιώνα μας, λέγοντας πως του αρέσει να γράφει με στοιχεία λαϊκής μουσικής από τα Βαλκάνια. Τέλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου “Τέρψις” Ιωάννα Κορμπή, ευχαρίστησε για την συνεργασία που έχει ο Σύλλογος με τους φορείς διοργάνωσης του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, εξήρωντας τους μουσικούς που βοηθούν στην ανάπτυξη του Φεστιβάλ.

T.Αν.

 

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες…

Το Duo Mie Ogura & Atanas Ourkouzounov δημιουργεί έναν απεριόριστο ηχητικό κόσμο περνώντας ελεύθερα τα σύνορα μεταξύ της κλασικής μουσικής, της τζαζ, της παραδοσιακής μουσικής των Βαλκανίων, του αυτοσχεδιασμού αλλά και δικών τους συνθέσεων. Εδώ και είκοσι χρόνια το ντουέτο έχει ηχογραφήσει έξι CD και έχει προσκληθεί σε πολύ μεγάλα φεστιβάλ σε Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Ελβετία, Βέλγιο, Σλοβακία, Τσεχία, Ιταλία, Βουλγαρία, Πολωνία, Λιχτενστάιν, ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία κ.ά.

«Masterclass» ανοιχτό για ακροατές

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου αλλά και στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί «Masterclass» με τους σολίστ Atanas Ourkouzounov και Mie Ogura, οι οποίοι θα διδάξουν για περιορισμένο αριθμό μαθητών. Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικά μαθήματα με τους σπουδαίους μουσικούς. Το masterclass είναι ανοιχτό και για ακροατές με την προϋπόθεση ότι όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν θα έχουν το εισιτήριό τους για την συναυλία. Το κόστος εισιτηρίου για τη συναυλία είναι 10 ευρώ. Για περισσότερες  πληροφορίες καλέστε στο 6977629389.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Α’ ΜΕΡΟΣ

G.Gershwin - I loves you Porgy & I got rhythm

(1898-1937) (arr.Duo Ourkouzounov)

C.Debussy - La plus que lente

(1862-1918) (arr.Duo Ourkouzounov)

Mie Ogura - Eternal Kaval

(1973)

A.Ourkouzounov - Bulgaresque N°1

(1970)

 

Β’ ΜΕΡΟΣ

P.Ralchev - Lazarski Tanz

(1961) (arr.Duo Ourkouzounov)

Bela Bartok - Romanian folk dances

(1881-1945)

A.Ourkouzounov - Colorful sketches

(1970)

Beatles/Chick Corea - Eleanor Rigby

(arr. Duo Ourkouzounov)