Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010 22:07

Από την Καλαμάτα κατάγεται η σταρ του Χόλιγουντ Σοφία Μίλος

Από την Καλαμάτα κατάγεται η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ Σοφία Μίλος, η οποία μεταξύ άλλων έχει παίξει στις πολύ επιτυχημένες σειρές «CSI» και «The Sopranos».
Oπως αναφέρεται σε σχετικό πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η Σοφία Μίλος πέρασε αυτό το καλοκαίρι στη γενέτειρα της μητέρας της, την Καλαμάτα. Η ίδια γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1965 στη Ζυρίχη της Ελβετίας και ο πατέρας της είναι Ιταλός. Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στην Ελβετία.
Η Σοφία μιλάει αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και ελληνικά... ενώ σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Τα τελευταία 4 χρόνια έρχεται συνέχεια στην Ελλάδα. Παλιότερα, μέχρι την ηλικία των 15, κάθε καλοκαίρι ερχόταν στη Μεσσηνία, στη γιαγιά της τη Σοφία. Εχει συγγενείς στην Αθήνα, την Καλαμάτα, τη Φοινικούντα και τη Σπάρτη.
Η Σοφία Μίλος λατρεύει την Ελλάδα, τον κόσμο και... το φαγητό, καθώς της αρέσει πολύ να μαγειρεύει. Σπεσιαλιτέ της είναι τα γεμιστά.
Επίσης, όταν έρχεται στην Ελλάδα -όπως έχει δηλώσει- χορεύει πολύ καλό καλαματιανό!
Στην εφηβεία της η Σοφία Μίλος ξεκίνησε να παίρνει μέρος σε τοπικά καλλιστεία κερδίζοντας τον πρώτο τίτλο, κι έτσι συνέχισε  συμμετέχοντας και σε άλλους διαγωνισμούς. Ακολούθησε μια λαμπρή καριέρα στο μόντελινγκ. Αργότερα έζησε στη Ρώμη και στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε ηθοποιία στο «Beverly Hills Playhouse» υπό την καθοδήγηση του Milton Katselas.
Το κοινό τη γνώρισε μέσα από το «CSI Miami», όπου υποδυόταν την Κολομβιανή ντετέκτιβ Yelina Salas για περισσότερο από εφτά χρόνια. Στη συνέχεια υποδύθηκε την Annalisa Zucca, την Ιταλίδα αρχηγό της Μαφίας στη σειρά «The Sopranos». Αυτή την εποχή πρωταγωνιστεί στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά «The Border».