Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 15:45

Αυλαία για το 2ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας - 2000 μαθητές παρακολούθησαν τις ενότητες (φωτογραφίες)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το 2ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας.

Περίπου 2000 μαθητές των σχολείων της Καλαμάτας παρακολούθησαν τις ενότητες του Φεστιβάλ καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, μέσα από προβολές που απέσπασαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι διεργασίες του Φεστιβάλ κορυφώθηκαν με μια σειρά προβολών ανοιχτή για το κοινό της πόλης στο αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, περιλαμβάνοντας πανελλήνιες πρεμιέρες όπως το πολυβραβευμένο “Radical” και το οσκαρικό “Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο”.

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε η απονομή των βραβείων του Μαθητικού Διαγωνισμού “Κάνε μας να Γελάσουμε”, συνοδεύοντας την εκδήλωση μουσικά οι “9 ΡΙΧΤΕΡ”, μια πολυτάλαντη ομάδα μουσικών και μαθητών από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.

Το απόγευμα της Κυριακής το Φεστιβάλ έκλεισε με την ταινία “Campeones”, προλογίζοντας τη o διεθνής παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου. «Από το μπάσκετ έφτιαξα ένα σπίτι. Και έρχεται κάποια στιγμή η ζωή και σου λέει ότι το σπίτι σου είναι άχρηστο αν δεν μπορεί να το χαρεί η κόρη σου. Οσα χρήματα και αν μαζέψεις, τα σημαντικά της ζωής είναι αλλού» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπανικολάου, τονίζοντας πως όσο και να νιώθει κάποιος σπουδαίος με υλικά αποκτήματα, ο βασιλιάς και το πιόνι μπαίνουν στο ίδιο κουτί όταν γίνεται το ταμείο.