Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 16:05

Ηρθε η ώρα να τελειώσουν τα ψέματα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Η καταστροφική θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου που στοίχισε τρεις ανθρώπινες ζωές, σήμανε συναγερμό. Προκάλεσε την κινητοποίηση αυτοδιοικητικών και κρατικών αρχών, καθώς ξεχείλισε η αγανάκτηση και η οργή των πολιτών και των επιχειρηματιών που επλήγησαν.

Η κινητοποίηση και ο συναγερμός που έπρεπε να είχαν σημάνει από προηγούμενες πλημμύρες, με μικρότερες συνέπειες το 2013 και το 2014, έρχεται αργοπορημένα και με καθυστερημένα αντανακλαστικά. 

Ηρθε η ώρα να τελειώσουν τα ψέματα και οι ανεύθυνες, οι αδιάφορες συμπεριφορές που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και ακυρώνουν το δημόσιο συμφέρον. Ηρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι οι καθαρισμοί ποταμών, όπως ο Πάμισος και ο Αρις, δεν φθάνουν. Ηρθε η ώρα να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν οι οριοθετήσεις και τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα. Ηρθε η ώρα η υπόθεση του ΓΟΕΒ να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα και από τους έχοντες την εξουσία και την ευθύνη της διοίκησης, αλλά και από τους παραγωγούς που χρησιμοποιούν τα δίκτυα του οργανισμού. Ηρθε η ώρα να αντιληφθούν όλοι ότι η λειτουργία του φράγματος Παμίσου στον Αρι είναι μείζονος σημασίας και δεν επιτρέπεται σε κακοκαιρία που αναμένεται, να μην υπάρχει οργανωμένο σχέδιο, υπηρεσίες και πρόσωπα που θα το υλοποιήσουν.

Ηρθε η ώρα να ληφθούν υπόψη οι καταγγελίες των πολιτών της Θουρίας για το μπάζωμα του Ξερίλα και το επικίνδυνο στένεμα της κοίτης του. Ηρθε η ώρα ο Δήμος Καλαμάτας να ασχοληθεί σοβαρά με την εικόνα και την προβληματικότητα του ρέματος των Αγίων Θεοδώρων, που σε κάθε έντονη βροχόπτωση πνίγει τη Θουρία. Ηρθε η ώρα να υπάρξει υπεύθυνη διαβούλευση με τον τεχνικό κόσμο της περιοχής και όχι μόνο, για αναζήτηση λύσεων για το σκεπασμένο ρέμα που πνίγει το Φραγκοπήγαδο, τη Γλαύκου και την Παύλου Μπακογιάννη. Ηρθε η ώρα να εξεταστεί σοβαρά το πρόβλημα της Βαγγέλη Δράκου, που ήταν λαγκάδα κι έγινε δρόμος.

Ηρθε η ώρα η αντιπλημμυρική θωράκιση να αποτελέσει προτεραιότητα, όπως έπρεπε εδώ και χρόνια.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 14:08