Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 15:42

Η νοοτροπία της κορδέλας καθυστερεί τον περιφερειακό της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ετοιμο είναι από σήμερα το πρώτο και πιο σημαντικό σκέλος του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου της Καλαμάτας. Ετοιμο μεν, δεν παραδίδεται δε κι ο λόγος είναι ο επικείμενος κυβερνητικός ανασχηματισμός! 

Ναι, ορθώς διαβάσατε, ο νέος αυτοκινητόδρομος δεν παραδίδεται στην κυκλοφορία γιατί δεν είναι σαφές ποιος μπορεί να τον εγκαινιάσει. Και θα μείνει κλειστός, όπως φαίνεται, για τουλάχιστον μία εβδομάδα μέχρι να προκύψει το νέο κυβερνητικό σχήμα και να δούμε ποιος θα έρθει στη Μεσσηνία να κόψει την κορδέλα.

Δεν ήταν δηλαδή δυνατόν να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος και, όταν ολοκληρωθούν οι κυβερνητικές διαδικασίες να πραγματοποιηθεί τελετή εγκαινίων με τον δρόμο στην κυκλοφορία; Προφανώς όχι.

Και έρχεται λοιπόν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, όπου ήταν μία σημαντική ευκαιρία οι επισκέπτες της μεσσηνιακής πρωτεύουσας να γνωρίσουν το νέο δρόμο, κάτι που φυσικά μόνο θετικά θα μπορούσε να λειτουργήσει για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και επικοινωνιακά για την κυβέρνηση. 

Από την άλλη σε λίγους μήνες προγραμματίζεται η πλήρης ολοκλήρωση του περιφερειακού με την παράδοση της εντυπωσιακής γέφυρας του Νέδοντα και του τμήματος έως και τα Γιαννιτσάνικα, κάτι που θα αποτελούσε μία ακόμα καλύτερη ευκαιρία για την όποια κυβέρνηση να κάνει φιέστα.

Στην πράξη προφανώς και δεν χάνεται ο κόσμος αν ο περιφερειακός παραδοθεί 1-2 εβδομάδες αργότερα. Ομως όλο αυτό είναι ενδεικτικό τής εδώ και χρόνια ζωντανής νοοτροπίας της κορδέλας, που θέλει τους εκάστοτε πολιτικούς άρχοντες να “ευλογούν” κάθε μεγάλο έργο. Αν και παλαιοκομματική νοοτροπία, δικαίωμα των αρχόντων του υπουργείου Υποδομών είναι να οργανώσουν  τελετή εγκαινίων με ή χωρίς τυμπανοκρουσίες. Οχι όμως σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, που είναι η παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία.

Ακόμα λίγη υπομονή λοιπόν μέχρι να ολοκληρωθεί ο ανασχηματισμός και μέχρι ενδιάμεσα να γίνει ο διεθνής διαγωνισμός για το νέο διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου, για να δούμε ποιος θα είναι αυτός που θα κόψει την κορδέλα και θα ενώσει τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο με τον περιφερειακό της πόλης στον κόμβο του “Πράκτικερ”.

Υ.Γ.: Ας ελπίσουμε πάντως έστω και την τελευταία στιγμή οι αρμόδιοι να συνετιστούν και να δοθεί ο δρόμος το συντομότερο, με ή χωρίς εγκαίνια.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 15:45