Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 12:23

O καλός ο καπετάνιος στο… Twitter φαίνεται

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

«Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται» λέει η παροιμία, αλλά στο Δήμο Καλαμάτας η διαχειριστική επάρκεια του… πλοιάρχου είναι πλέον αμφισβητήσιμη μετά τα μελτεμάκια των κρίσεων της υδροδότησης και της πλακόστρωσης στη Ναυαρίνου.

Καταρχάς και πριν σχολιάσουμε τη διαχείρισή τους, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι και οι δύο κρίσεις ήταν υποδεέστερες του κουρνιαχτού ο οποίος σηκώθηκε, ακριβώς λόγω των αστοχιών της δημοτικής αρχής. Η αντιπολίτευση, ως όφειλε, αξιοποίησε τις ευκαιρίες για να προβάλει τις θέσεις της. Κλείνοντας την παρένθεση για την ένταση των πρόσφατων κρίσεων, θα πρέπει να τονίσουμε ότι είναι ανούσια οποιαδήποτε προσπάθεια σύγκρισής τους είτε με μεγάλες καταστροφές του παρελθόντος είτε με τη διαχείριση κινδύνου, όπου εμπλέκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού.

Με λίγα λόγια: Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα υδροδότησης και μία ανάρτηση για την πλακόστρωση της Ναυαρίνου με μάρμαρα από τάφους. Και στις δύο περιπτώσεις έχασε την ψυχραιμία του και λειτούργησε υπό καθεστώς πανικού. Του λόγου το ασφαλές επιβεβαιώνει το μοτίβο των αρχικών λαθών που αναθεωρήθηκαν στη συνέχεια: Στην περίπτωση της υδροδότησης, αρχικώς ανακοινώθηκε βιαστικά -και γι’ αυτό λανθασμένα- ότι η διακοπή οφείλεται σε πρόβλημα του αγωγού Φ600. Τελικώς αποδείχθηκε ότι η διακοπή υδροδότησης οφειλόταν σε πρόβλημα της δεξαμενής στο Πήδημα, αλλά ο δήμαρχος είχε ήδη χρεωθεί την αρχική… λανθασμένη διάγνωση και έτσι αυτοϋπονόμευσε την αξιοπιστία των επόμενων ανακοινώσεων.

Το πάθημα όμως δεν έγινε μάθημα, και γι’ αυτό όταν ανέκυψε το πρόβλημα με τις ταφόπλακες στην πλακόστρωση της Ναυαρίνου ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος έσπευσε πάλι βιαστικά και λανθασμένα να ανακοινώσει ότι διακόπτεται το έργο της ανάπλασης, μετά από 550 ημέρες ταλαιπωρίας των δημοτών και των επιχειρήσεων της Καλαμάτας. Μετά τη βιαστική και λανθασμένη εντολή διακοπής των εργασιών, και αφού το θέμα έλαβε πλέον ανεξέλεγκτη επικοινωνιακή διάσταση, ο δήμαρχος σωστά προχώρησε στην αυτοψία και στη συνέχιση των εργασιών -αλλά όπως και στην περίπτωση της υδροδότησης είχε αυτοϋπονομεύσει την αξιοπιστία και την επάρκεια της δημοτικής αρχής. Προφανέστατα και μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, οι βιαστικές και λανθασμένες ανακοινώσεις εκδόθηκαν γιατί η δημοτική αρχή Καλαμάτας υπερεκτιμά τη δυναμική των κοινωνικών δικτύων, πιστεύοντας μεταξύ άλλων ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί στα likes και στις κοινοποιήσεις. Η υπερεκτίμηση των κοινωνικών δικτύων βέβαια, και γενικότερα της επικοινωνιακής σφαίρας, δεν αποτελεί ιδιαιτερότητα της δημοτικής αρχής Καλαμάτας. Αντιθέτως, ολοένα και περισσότεροι πολιτικοί πιστεύουν ότι... «ο καλός ο καπετάνιος στο Twitter και στο Facebook φαίνεται.

Θανάσης Λαγός

lathanasis@gmail.com

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 12:28