Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2024 12:05

Το Final-4 στην Καλαμάτα και η δολοφονία στον Ρέντη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

«Σήμερα, Σάββατο 1 Απριλίου 2023, και ενώ έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση απαγόρευσης μετακίνησης οργανωμένων φιλάθλων από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ομάδα περίπου 200 ατόμων επιβαίνοντες σε οχήματα και βαν κατευθύνθηκαν μαζικά προς την Καλαμάτα όπου και έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου βόλεϊ. Τα άτομα, μόλις αντιλήφθηκαν αστυνομική παρουσία στα διόδια Αρφαρών και λίγο πριν διενεργηθεί ο έλεγχος, απέρριψαν στο πρανές του αυτοκινητοδρόμου 89 φωτοβολίδες - κροτίδες, πυρσό, 3 αυτοσχέδια πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων (τύπου στυλό), 3,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 0,4 γραμμάρια κοκαΐνης και 1 δισκίο Xanax».

Αυτά αναφέρονται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, που εκδόθηκε για την αποτροπή επεισοδίων στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος που διεξήχθη στην Καλαμάτα. Δεν μάθαμε όμως ποτέ αν τιμωρήθηκαν με ισόβιο αποκλεισμό από τα γήπεδα κάποιοι από τους 200 «επιβαίνοντες σε οχήματα και βαν» που μετακινήθηκαν παράνομα και κατείχαν πιστόλια και φωτοβολίδες. Δεν μάθαμε ούτε αν έγινε έρευνα για το ποιος πλήρωσε τα… βαν, ούτε αν αναρωτήθηκε κανένας μήπως οι 200 χρησιμοποιήσουν τα όπλα και τις φωτοβολίδες σε επόμενο αγώνα. Και φυσικά δεν θα μάθουμε ποτέ αν κάποιοι από τους 200 «επιβαίνοντες» που έρχονταν να αιματοκυλήσουν την Καλαμάτα συμμετείχαν στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.

Από εκεί και πέρα, κανένας υπουργός δεν έχει μαγικό ραβδί για να διορθώσει προβλήματα δεκαετιών. Στη δημοκρατία το κράτος λειτουργεί αποτελεσματικά μόνο αν λειτουργούν οι θεσμοί, με την ενεργό στήριξη των πολιτών. Και στην περίπτωση των «επιβαινόντων» που ήθελαν να αιματοκυλήσουν την Καλαμάτα, προφανώς οι θεσμοί δεν λειτούργησαν, με συνέπεια να οδηγηθούμε στη δολοφονία του αστυνομικού στον Ρέντη. Και φυσικά από τους «επιβαίνοντες» δεν κινδυνεύουν μόνο οι αστυνομικοί. Αύριο θα βρεθούν στο στόχαστρο της «φωτοβολίδας» οι δικαστικοί και οι δημοσιογράφοι, που κάνουν τα στραβά μάτια, και μεθαύριο η δημοκρατία, που έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες δεν μπορούν να θέλουν και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο, ζητώντας βελτίωση της ασφάλειας ενώ ψηφίζουν όποιον κάνει τα στραβά μάτια σε παρανομίες. Π ροφανώς δεν περιμένουμε από τους τοπικούς άρχοντες να γίνουν… Ρούντι Τζουλιάνι. Δεν είναι αργά όμως να καταλάβουν ότι τα στραβά μάτια για λόγους ψηφοθηρίας οπλίζουν τα χέρια των δολοφόνων και ότι μόνο η νομοκρατία διασφαλίζει την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών.

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2024 12:13