Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 14:27

Παραχώρηση αεροδρόμιου Καλαμάτας. Σε ποιον λογοδοτούν τα golden boys;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Όταν στις 19 Οκτωβρίου 2019 ο νεοεκλεγμένος τότε πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την παραχώρηση του Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», οι Μεσσήνιοι πίστεψαν ότι το αργότερο ως το τέλος της κυβερνητικής τετραετίας θα είχε ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίησή του, ώστε να μπει επιτέλους ο νομός σε τροχιά τουριστικής ανάπτυξης.

Η εκτίμηση αυτή αποδείχθηκε… υπεραισιόδοξη, επειδή προφανώς οι Μεσσήνιοι υπολογίζουν το χρόνο διαφορετικά από τα golden boys του Υπερταμείου και των υπουργείων, που ενδιαφέρονται μόνο για τη διατήρηση της καρέκλας τους και του παχυλού μισθού τους. Τα golden boys του Υπερταμείου και των υπουργείων, όπως και πολλοί αιρετοί, δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για την αγωνία του μικρομεσαίου επιχειρηματία και του εργαζόμενου, του οποίου σχεδιάζουν το μέλλον με βάση τον κυβερνητικό προγραμματισμό. Γιατί τα golden boys έτσι κι αλλιώς θα πάρουν τον παχυλό μισθό τους, ακόμα κι αν κλείσουν δεκάδες μεσσηνιακές επιχειρήσεις επειδή μειώθηκε η τουριστική κίνηση στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ενώ συνολικά στην Ελλάδα αυξήθηκε. Αλίμονο σε όσους πούλησαν περιουσιακά στοιχεία για να επενδύσουν σε μια μικρή τουριστική επιχείρηση, επειδή πίστεψαν ότι θα εκσυγχρονιστεί ο αεροσταθμός και θα έρθουν περισσότεροι επισκέπτες στη Μεσσηνία.

Μέσα σε αυτό το νοσηρό πλαίσιο ευημερίας των golden boys και αγωνίας όλων των υπολοίπων, θα είναι θαύμα να μην κυριαρχήσουν στη δημόσια σφαίρα νέες θεωρίες συνωμοσίας, που θα οδηγήσουν σε καταστάσεις πιο επικίνδυνες από το δημοψήφισμα του 2015. Ήδη στα καφενεία συζητούν ότι η φετινή μείωση των πτήσεων είναι εσκεμμένη για να απαξιωθεί το Αεροδρόμιο, ώστε να αγοραστεί αντί πινακίου φακής από τους ενδιαφερόμενους. Αύριο είναι βέβαιο πως οι θαμώνες των καφενείων θα αποδώσουν τον καθυστερημένο εκσυγχρονισμό του Αεροδρομίου της Καλαμάτας σε σκοτεινά κέντρα που θέλουν να απαξιώσουν την αξία των οικοπέδων και των σπιτιών, προκειμένου να τα αγοράσουν μπιρ παρά. Έτσι κι αλλιώς, με ποια ορθή λογική θα μπορούσε να εξηγηθεί όλη αυτή η καθυστέρηση; Και δεν έχει πια νόημα να καταγράψουμε άλλη μία φορά τις ευθύνες της ηγεσίας του νομού. Απλώς θα ρωτήσουμε: Ποιος κυβερνά τη Μεσσηνία; Και σε ποιον λογοδοτούν τα golden boys; Πριν απαντήσετε, απλώς σκεφτείτε ότι η δημοκρατία χωρίς λογοδοσία είναι απλό σχήμα λόγου. 

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός