Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 21:41

Οι διοικητές αλλάζουν, αλλά… το χάος μένει 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

 

 

Ελβετός τουρίστας βλέποντας και ακούγοντας τα παντιλίκια και τις γκαζιές μοτοσυκλετιστών στην οδό Ναυαρίνου ρώτησε τον καταστηματάρχη του μαγαζιού στο οποίο καθόταν, αν αυτά συμβαίνουν συχνά και αν τρομάζουν τους πολίτες. Δεν ξέρω τι του απάντησε ο καταστηματάρχης, αλλά είμαι σίγουρος ότι και πολλοί άλλοι τουρίστες αισθάνονται ανασφάλεια κάθε φορά που κάποιος οδηγός αποφασίζει να σπάσει τα νεύρα όσων κάνουν βόλτα ή κάθονται στα καταστήματα της παραλιακής λεωφόρου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. 

Δυστυχώς όμως οι φονικοί ελιγμοί φαίνεται ότι δεν ενοχλούν κανέναν άλλον εκτός από τους αλλοδαπούς τουρίστες που έχουν συνηθίσει να ζουν σε χώρες που εφαρμόζονται οι νόμοι. Σε διαφορετική περίπτωση όχι μόνο οι φορείς αλλά και οι καταστηματάρχες θα διαμαρτύρονταν για την κατάσταση που επικρατεί στη Ναυαρίνου. Αλήθεια τι γνώμη έχουν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Ενωση Ξενοδόχων και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας για τους γκαζοφονιάδες; Τους θεωρούν επικίνδυνους ή τουριστική ατραξιόν. 

Ανεξάρτητα όμως από το τι πιστεύει η επιχειρηματική κοινότητα, η δημοτική αρχή δεν μπορεί να μένει απαθής αφήνοντας τους γκαζοφονιάδες να οργώνουν ανενόχλητοι τη Ναυαρίνου. Θα πρέπει πρώτα από όλα να ορίσει πολύ χαμηλό όριο ταχύτητας στην παραλιακή λεωφόρο και ταυτόχρονα να ζητήσει από την Τροχαία Καλαμάτας 24ωρη αστυνόμευση της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι ανέφικτη η προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδήματος σε μια πόλη που αλωνίζουν οι γκαζοφονιάδες. 

Από εκεί και πέρα κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητήσουμε όλοι σοβαρά τη λειτουργία της Τροχαίας Καλαμάτας και την αδυναμία της να βάλει τάξη στους δρόμους που ελέγχει. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση, η αδυναμία οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού. Αυτή τουλάχιστον την απάντηση δίνουν οι διοικητές εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια. Ετσι τα χρόνια περνούν, οι διοικητές παίρνουν προαγωγή, επειδή προφανώς διατήρησαν το χάος στους δρόμους, και η ζωή συνεχίζεται χωρίς να ανησυχεί κανένας πλην των αλλοδαπών τουριστών. Την ίδια ώρα σε καθημερινή βάση δεκάδες οδηγοί περνούν με κόκκινο χωρίς να τους ενοχλήσει κανένας, άλλοι οδηγοί οδηγούν αντίθετα σε μονόδρομους και βρίζουν όποιον τους το επισημάνει, ενώ οι τσιγγάνοι θεωρούν τους δρόμους δικούς τους και… όποιον πάρει ο χάρος. Δεν συζητώ για τα σταθμευμένα στα πεζοδρόμια αυτοκίνητα γιατί αυτό είναι πταίσμα μπροστά στα κακουργήματα που διαπράττονται καθημερινά στους δρόμους. Ούτε ζητώ να μάθουν οι ποδηλάτες να σέβονται τους πεζούς όπως στην Ελβετία. Ζητώ να τηρηθούν οι νόμοι αλλά δυστυχώς οι διοικητές της Τροχαίας αλλάζουν, ενώ η ανομία εξακολουθεί να βασιλεύει στους δρόμους της Μεσσηνίας και όχι μόνο στη Ναυαρίνου.  

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 21:46