Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 13:39

Ξεκίνησαν διακοπές νερού στην Καλαμάτα - "Χειρότερα και από Αύγουστο η κατανάλωση" λέει η ΔΕΥΑΚ

Διακοπές νερού έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγη ώρα σε περιοχές κυρίως στα βόρεια της Καλαμάτας, που υδροδοτούνται από τη δεξαμενή στις Τούρλες.

Αρκετά χαμηλά είναι η στάθμη της δεξαμενής του Κάστρου και όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της ιδιαιτέρως αυξημένης κατανάλωσης που παρατηρείται από το πρωί προφανώς λόγω της ανάγκης καθαρισμού μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης.

"Χειρότερα και από Αύγουστο η κατανάλωση" ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Μιχάλης Βασιλειάδης επαναλαμβάνοντας την έκκληση για περιορισμό της άσκοπης κατανάλωσης νερού, ώστε να μην συνεχιστούν οι απρόσμενες διακοπές.

Νωρίτερα το πρωί ο Δήμος Καλαμάτας εξέδωσε αντίστοιχη ανακοίνωση: 

"Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΔΕΥΑ Καλαμάτας σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση στην κατανάλωση νερού στην πόλη της Καλαμάτας κατά τις τελευταίες ώρες, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασε τα 1.000 m3/ώρα.
Από το Δήμο και τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας γίνεται έκκληση προς τους πολίτες για λελογισμένη χρήση νερού. Εφιστάται προσοχή προς όλους καθώς το νερό είναι πολύτιμο και πρέπει να αποφεύγεται η σπατάλη του".