Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 18:31

Σε δύο δόσεις το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

 

Αποχώρησε χθες η μείζων μειοψηφία, η παράταξη Τζαμουράνη από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, επικρίνοντας τη δημοτική αρχή, προκειμένου τα μέλη της να παραστούν στην εκδήλωση μετονομασίας του Πειραματικού - 10ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης σε “Πέτρος Θέμελης” και της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου σε “Αίθουσα Γιάννης Χριστόπουλος”, που είχε προγραμματιστεί μισή ώρα αργότερα, στις 7.30 το απόγευμα.

Για να τιμήσουν το έργο και την προσφορά του αείμνηστου καθηγητή αρχαιολογίας και του αείμνηστου διευθυντή του σχολείου, που για αρκετά χρόνια  ήταν δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Τζαμουράνη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Επειδή υπήρχαν τα δύο σοβαρά θέματα που ήταν πρώτα στην ημερήσια διάταξη, της πρότασης της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα και του προγραμματισμού των δράσεων της τουριστικής προβολής Δήμου Καλαμάτας για το 2024, συμφωνήθηκε να κρατηθούν για αργότερα, στις 9 το βράδυ και οι σύμβουλοι της παράταξης Τζαμουράνη να επιστρέψουν μετά την εκδήλωση και να μετάσχουν στη συζήτησή τους.

Αρχικά ο σύμβουλος της παράταξης Δημήτρης Φαββατάς ενημέρωσε ότι ζήτησαν εδώ και μέρες από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Τάσο Ηλιόπουλο να αλλάξει ώρα η συνεδρίαση, για να παραστούν στην εκδήλωση του Πειραματικού και να τιμήσουν τον Γ. Χριστόπουλο. Κι επέκρινε τη δημοτική αρχή που το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

Ο επικεφαλής της παράταξης Βασίλης Τζαμουράνης επέκρινε δριμύτατα τη δημοτική αρχή για έλλειψη σεβασμού, για αγνόηση και υποβάθμιση της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό κι έκανε λόγο για απόρροια γεγονότων. Ενημέρωσε πως θα αποχωρήσουν και ζήτησε από τον δήμαρχο τα δύο πρώτα θέματα που ήταν σημαντικά να αναβληθούν για σήμερα το μεσημέρι, ώστε η μείχων μειοψηφία να συμμετάσχει στη συζήτησή τους.

Απαντώντας ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε ότι τα σχολεία δεν ανήκουν σε καμία παράταξη, αλλά ανήκουν στους δημότες κι επικρίνοντας την παράταξη Τζαμουράνη, είπε ότι όταν υπάρχει θέμα σοβαρό αυτός τους ενημερώνει τηλεφωνικά και αναρωτήθηκε γιατί δεν έκαναν και αυτοί το ίδιο. Μάλιστα, απέρριψε το αίτημα να συζητηθούν τα δύο σοβαρά θέματα σήμερα το μεσημέρι, καθώς θα λείπει, θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο Β. Τζαμουράνης ανταπάντησε ότι κινήθηκαν θεσμικά κι ενημέρωσαν τον πρόεδρο που εκφράζει το σύνολο του Συμβουλίου.

Τελικά, συμφωνήθηκε τα δύο σοβαρά θέματα να μετατεθούν και να συζητηθούν αργά, από τις 9 και μετά, όταν θα έχουν επιστρέψει οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας από την εκδήλωση του Πειραματικού Σχολείου.

Για την ιστορία, η συνεδρίαση του Δ.Σ. με τα υπόλοιπα θέματα, με την παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης από τη μειοψηφία, ολοκληρώθηκε γύρω στις 8.10 το βράδυ.

Γ.Σ.