Από τα μέσα Απριλίου και όλο το Μάιο τα αμπελόφυλλα είναι σε αφθονία. Αν τα συντηρήσετε σωστά, αυτή την σύντομη περίοδο που τα βρίσκουμε στις αγορές ή στα αμπέλια, θα…
Δεν υπάρχει πιο υγιεινό σνακ από μια σοκολατένια μπάρα φτιαγμένη από τα χεράκια μας. Πλούσια, χορταστική και απόλυτα υγιεινή είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η αγαπημένη σας.
Η μαγειρίτσα, που συνήθως σερβίρεται το βράδυ της Ανάστασης, είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό φαγητό. Είναι η συνέχεια μιας παράδοσης που αντιπροσωπεύει τη μετάβαση από τη νηστεία στην κρεατοφαγία,…
387 συνταγές που μυρίζουν Ελλάδα και γεμίζουν το τραπέζι μας με τα υλικά της παραδοσιακής κουζίνας. Τα Σαρακοστιανά υπογραμμίζουν τη σημασία της μεσογειακής διατροφής και την άρρηκτη σύνδεση της σωματικής…
Η γεύση έχει μνήμη. Και η μνήμη γεννάει συναισθήματα! Τετριμμένο, αλλά πάντα επίκαιρο. Κάθε φορά που θα γευτώ αυτό τον «λαδένιο» μπακλαβά μεταφέρομαι στα παιδικά μου χρόνια και στην Κυρτώνη.…
Τουρσί σπιτικό, μπορείς να φτιάξεις με όλα τα φρούτα και τα λαχανικά για να συντηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η διαδικασία είναι εύκολη κι απλή. Το τουρσί είναι ο βασικός…
Είναι η τέλεια τάρτα της ανακύκλωσης. Φτιάχνω το βουτυρένιο ζυμαράκι και αν έχω περισσεύματα από χθεσινό τουρλού ή ρατατούιγ τα ανακατεύω με τυριά και κρέμα γάλακτος και η τάρτα είναι…
Οι πλακοτηγανίτες, γνωστές και ως πέτουλες στην περιοχή της Πυλίας, είναι ένα αγαπημένο τοπικό έδεσμα της Μεσσηνίας που φτιάχνεται κυρίως την περίοδο των Αποκριών.
Ένα από τα αγαπημένα κέικ της Ντίνας Νικολάου -με αλεύρι καλαμποκιού Μύλοι Δάκου και φρέσκα σύκα! Πρωτοεμφανίστηκε τηλεοπτικά στην εκπομπή της «Ένα τραπέζι Ελλάδα» το 2014 και έκαψε καρδιές.